Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sangastes tähistatakse maailma vanima rukkisordi 140. sünnipäeva

14. veebruaril tähistatakse konverentsiga krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi 170. sünniaastapäeva ja tema aretatud talirukkisordi „Sangaste“ 140. sünnipäeva.

„Talirukkisort „Sangaste“ on käesoleval ajal vanim kasutatav aretussort maailmas. Esimesel maailmanäitusel Pariisis 1889. aastal omistati sellele kuldmedal, 1893. aasta maailmanäitusel Chicagos aga hõbemedal. Sangaste on praeguseni nõutud sordiaretuse lähtematerjal paljude sordiaretajate poolt maailmas,“ ütles Eesti Rukki Seltsi president Vahur Kukk.

2015. aasta on Eestis kuulutatud rukkiaastaks. „Rukis on meie põline leivavili. Rukkiaastal soovime osutada austust „rukkikrahv“ Bergile, pöörata tähelepanu rukkile kui meie rahvusviljale, et senisest enam tuua toidulauale kodumaist tervislikku rukkileiba ja rukkitooteid,“ ütles Kukk.

Sangaste lossis toimuval juubelikonverentsil osalevad Eesti Rukki Seltsi patroon president Arnold Rüütel, põllumajandusminister Ivari Padar, rukkikrahvi suguvõsa esindajad.

Konverentsil kuulutatakse välja „Targa Põllumehe“ auhinna konkurss.

Konverentsi peakorraldajateks on Sangaste Vallavalitsus, Sangaste Loss SA ja Sangaste Rukkiküla MTÜ ja Eesti Rukki Selts.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616