Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

New Holland  - enimmüüdud traktorimark 2014. aastal

2014. aasta oli edukaim traktorimüügis New Hollandi margile, kokku müüdi 109 uut traktorit. Neile järgnesid Valtra traktorid, mida müüdi 73 tükki ja 71 traktorit müüs John Deere.

Tartu Agro eelistab turuliidrit New HollanditTartu Agro juhi Aavo Mölderi sõnul on neile esmatähtis traktori ostul hinna ja kvaliteedi suhe.

„Viimaste aastate jooksul on meie hoovi sattunud kõige rohkem New Hollandi kaubamärki kandvaid mudeleid. Meie eelistame seda firmat, kus teenindus on tasemel ja teenindus asub lähedal. Tänastes tingimustes oleme Tatoli teenusega rahul, kuigi töötunni hinnatase on sel aastal veidi tõusnud. Samas saame olla kindlad, et vajadusel tuleb tehniline abi vägagi kiirelt,“ selgitas Mölder. „Traktoripargis on meil keskmiselt kokku 30 masinat, on alles ka paar töökorras masinat Nõukogude ajast.“

Kõik meil müüdavad traktorimargid on heal tasemelKõljala Põllumajandusliku OÜ juht Tõnu Post valib traktorid oma firmasse alati ise, tehes valiku konkreetset tööprotsessi silmas pidades.

„Minu arvamus ja kogemus on, et praegu on valdav osa müüdavatest traktoritest hea kvaliteeditasemega. Meie ettevõttes on kõige enam Claasi masinaid, kokku 8 traktorit, lisaks traktoritele on ka teraviljakombainid ja silokombain neilt. Samas on masinapargis esindatud ka Valtra, John Deere ja Fendt. Ostuvaliku oleme teinud hinna ja vajaduse põhiselt,“ lausus Post. „Saaremaal kohapeal hooldus- ega remonditeenust ei ole ühelgi müügifirmal. Samas ei ole me ühegi probleemiga hätta jäänud. Üldjuhul reageeritakse väga kiirelt, probleemi ilmnemisel ollakse kohal samal või järgmisel tööpäeval.“

Traktorivalikul on olulisem hooldusTrigon Dairy Farming Estonia juht Margus Muld teeb just praegu traktoriostu plaane, analüüsides senikasutatud traktorite ülalpidamiskulusid. Ettevõttesse on vaja juurde soetada 2 uut masinat.

„Kõik traktorid on võrdsed. Minu jaoks ei ole sellist asja, et üks on parem kui teine. Üks asi on hind aga kõige tähtsam on tegelikult hooldus. Kuna mahud on suured, siis meie ei võta enam masinaid kapitalirenti vaid kasutame neid kuskil 6000 töötundi ja siis anname müüjale tagasi. Uusi traktoreid vajame praegu Väätsale, seal piirkonnas pakuvad tasemel hooldust Valtra, John Deere, Claas ja Massey Fergusoni müüjad ehk siis nemad on ka meie valikus eelistatud,“ selgitas oma valikuid Muld.

TOP 20 müüdud traktorimudelid 2014. aastal

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960