Jaanson: lilleäri on sentide mäng

Vennad Raivo (47) ja Rain Jaanson (50) ajasid majandusbuumi ajal sõbralikult koos äri ning nende firma Floreas oli Eesti suuremaid ja edukamaid lillede hulgimüüjaid, mis vahendas lilli aastas 4,5 miljoni euro eest.

Majanduslanguse saabudes jooksis must kass vendade vahelt läbi ja kumbki läks edasi oma firmaga - nooremale vennale Raivole jäi firma Floreana ja vanem vend Rain asutas uue ning konkureeriva firma Floreas, mis võttis noorema venna firmalt ära ligi 1,5 miljoni euro eest käivet. "Lilleäri on sentide mäng, konkurents on väga tihe," kommenteeris Ekspressile Rain Jaanson.

Vendade Jaansonite lilleärid toovad suurema osa lilledest Hollandist, kus neid müüakse lillebörsil. Rain rääkis Ekspressile, kuidas ta kaks korda nädalal hommikul kell viis märgib Tallinnas arvuti taga Hollandi börsil ära soovitud lilled ja kogused ning kui oksjonid kell seitse käima lähevad, üritab keskpäevaks kõik vajaliku ära osta. Lilleoksjonitel müüakse langeva hinnaga - kel kõige suurem "nälg", see ostab kõige kallimalt. 

Lugege lugu pikemalt edasi Eesti Ekspressist!

 

Osale arutelus

  • Annika Matson

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised