Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inspektorid avastasid Narva jõel hulga ebaseaduslikke püüniseid

Inspektorid avastasid eelmisel nädalal pärast silmupüügi keelu algust Narva jõest üle 500 silmutorbiku ja 10 ebaseaduslikult püügile pandud ääremõrda.

„Alates 1. märtsist on jõesilmude püük kõigis siseveekogudes keelatud, kuid eelmisel nädalal Narva jõel läbiviidud kontroll näitas, et kõik kalastajad ei pea püügikeelust kinni,“ ütles Keskkonnainspektsiooni Ida-Virumaa büroo juhataja Aivar Lainjärv. Inspektorid avastasid 8 püügil olevat silmutorbikute jada kokku 509 silmutorbikuga.

Tähistamata ja märgistamata püünistes olnud silmud lasti tagasi jõkke, silmutorbikud võeti Keskkonnainspektsioonis asitõenditena hoiule.

Lisaks silmutorbikutele avastasid inspektorid Narva jõest 10 juhtaiata ääremõrda. Kuna Narva jõele ei ole väljastatud püügilubasid mõrdadega püügiks ja püügivahendite omanikke ei olnud võimalik tuvastada, eemaldati ka need püügilt ja hoiustati Keskkonnainspektsioonis.

„Silmupüügikeeld kehtib kuni 30. juunini, seega jätkame järelevalvet Narva jõel ja seadusest üleastujad peavad arvestama mitmesaja eurose rahatrahviga,“ lisas Lainjärv. 

Eelmisel sügisel Narva jõel läbiviidud reididel avastatud rikkumised on saanud lahenduse. Seitsmele lubatust rohkem silmutorbikuid püügile seadnud kalurile määrati rahatrahv, neist ühele 124 eurot, ülejäänutele vahemikus 400 – 800 eurot. Lisaks konfiskeeriti menetluse lõppedes kõik hoiule võetud silmutorbikud.

Inspektorid eemaldasid möödunud aastal Narva jõest kokku 17 483 ebaseaduslikult püügil olnud silmutorbikut.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616