Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parima Toiduaine tiitlit asub püüdma Eesti toidutööstuse raskekahurvägi

Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursil asub võitu jahtima 84 kodumaist uudistoodet. Kõige pingelisem konkurents ootab ees põhitoiduaine kategooriaid – võidutiitli omanik selgitatakse välja 16 piima- ja 19 lihatoote seast.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul on liha- ja piimatoodete kategooria igal aastal osalejaterohke. „Mõlemad kategooriad on tasavägised, kuna kõik tööstused on esitanud hindamisele väga kõrgetasemelised tooted. Žüriil seisab ees keeruline ülesanne, et selgitada välja parim parimate seast,“ sõnas Potisepp.

„Põnevust pakub kindlasti ka magustoitude kategooria, kus võidutiitlile kandideerib magus ja tervislik samaaegselt,“ ütles Potisepp. Tihedat konkurssi on oodata ka mittealkohoolsete ja alkohoolsete jookide seas, kus parima toiduaine tiitli suunas pürgib vastavalt üheksa ja kümme toodet.

Potiseppa sõnul seisab tänavusele konkursile esitatud toodete taga Eesti toidutööstuse raskekahurvägi. „Parima toiduaine konkurss on kummardus kodumaiste toidutööstuste tublidele meistritele, kellel on ülioluline roll Eesti toidukultuuri jätkusuutlikkuse tagamisel. Konkursi põhieesmärk on tunnustada kodumaist toidutoodangut ning edu hindamisel annab tootele kvaliteedigarantii, mida inimesed usuvad ja väärtustavad,“ selgitas Potisepp.

Konkursi Eesti Parim Toiduaine hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Hindamiskomisjonid kogunevad 31. märtsil,  1. ja 14. aprillil Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 29. aprillil.

Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursile said tootjad esitada oma parimaid uudistooteid kaheteistkümnes eri toidukategoorias. Lisaks põhikonkursile viiakse sel aastal kaheksandat korda läbi ka piirkondlikku konkurssi, kuhu esitati tänavu kokku 57 toodet. Konkursile sai esitada tooted, mis on Eestis tööstuslikult toodetud ning mis on toodud Eesti turule ajavahemikus 1. jaanuar - 31. detsember 2014.

Eesti Parim Toiduaine 2014 konkursi võitis Farmi Köögi Kreeka jogurtite sari.

Loe lähemalt Eesti Parima Toiduaine konkursist aadressil www.toiduliit.ee/parim

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616