Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikoolis on homme lahtiste uste päev

Eesti Maaülikooli lahtiste uste päev toimub 18. märtsil. Kohapeal saab ülevaate Eesti Maaülikooli erialadest ja sisseastumistingimustest ning on võimalik tutvuda õppeklasside ja -laboritega. Uksed on lahti ka Eesti Maaülikooli legendaarsel Torni-ühiselamul ning spordiklubil.

Kui sa veel ei tea, mida sa õppida tahaksid, ning sooviksid saada ülevaadet kõigist erialadest, ootame sind läbi astuma erialade minimessilt, kus erinevate erialade tudengid räägivad sulle sellest, miks tasub õppida üht või teist eriala.

Erialade minimess toimub kell 11-14 maaülikooli peahoones (Kreutzwaldi 1a Tartu).

Kui oled erialavaliku juba teinud, ootame sind infotundidele ja ekskursioonidele instituutides:

Metsandus- ja maaehitusinstituut (Kreutzwaldi 5):

11.15 – 11.30 infotund, instituudi direktor Toomas Timmusk (ruum 1B27)

Pärast infotundi tutvustavad õppejõud ja üliõpilased enda erialasid ning õppimisvõimalusi metsandus- ja maaehitusinstituudis. Toimuvad ekskursioonid ja töötoad. Saab tutvuda maaehituse laborite (nt ehitusmaterjalide labor, tugevusõpetuse labor) ning läbiviidavate katsetega. Samuti saab tutvuda vesiehitiste laborite ning veevoolu uuringutega. Geomaatika osakonnas näidatakse geodeesias, maakorralduses ning kinnisvara planeerimises kasutatavaid plaane, kaarte ning mõõteinstrumente. Metsanduse ning loodusvarade kasutamise ja kaitse erialadest huvitatutel on võimalik oma käega katsuda erinevaid õppematerjale (puiduklotsid, lehed-käbid, sabad-sarved jne). Ekskursioon puidutöötlemise tehnoloogiaga seotud laboritesse (nt puidu füüsikaliste ja mehaaniliste omaduste uurimise labor).

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut (Kreutzwaldi 62):

11.30 – 12.00 infotund, õppedirektor Einar Orgmets (ruum A102)

12.00 – 12.30 anatoomiamuuseumi külastus - saab teada, kuidas sai varem lehmale otsa vaadates teada tema poegimiste arvu, mitu solget mahutab paarikümnesentimeetrine sea peensoolejupp, ning miks hobusel pakasega jalad ei külmeta.

12.30 – 13.30 külaskäik loomakliinikusse (saab teada, miks veistele söödetakse magnetit, ning kas koerale on õige anda konti ja kassile piima) või mikromeiereisse (toiduainete tehnoloogia eriala õppekava ning mikromeierei laboratoorse kompleksi tutvustus; vastuse leiavad küsimused: miks poepiimale ei tõuse koor? milline on toiduainete mikromaailm? miks ja kui palju on võimalik jäätisesse õhku lisada?)

Põllumajandus- ja keskkonnainstituut (Kreutzwaldi 5):

11.15 – 11.45 infotund, õppedirektor Endla Reintam (ruum D178, raamatukogu)

Pärast infotundi on maastikuarhitektuurihuvilistel võimalus minna Maastikumajja (Kreutzwaldi 56/3), ülejäänutele toimuvad ekskursioonid ja töötoad kohapeal. Saab tutvuda mullamuuseumi, Baltimaade suurima putukakollektsiooniga ning saab teada, miks on kollektsioonid olulised. Taimekasvatuse õppelaboris näidatakse, kuidas valmivad kartulikrõpsud, katsetatakse kartuli vastupidavust mehaanilistele vigastustele. Botaanika osakonnas näidatakse, kuidas paljundatakse katseklaasis orhideesid. Lisaks saab tutvuda hüdrobioloogia laboriga, kus näidatakse planktonit ja angerjaid..

Tehnikainstituut, Tehnikakolledž (Kreutzwaldi 56):

11.15 – 11.45     infotund, instituudi õppedirektor Arvo Leola (ruum A204)

11.45 – 13.15     ringkäik ergonoomika laborites, energeetika, tootmis- ja farmitehnika laborites; näeb, kuidas töötab mõttejõul toimiv minikopter, fuajees on müra mõõtmise antropomorfne stend kaasa võetud kuularite hindamiseks. Selgub, milline on hea sisekliima, milline on hea töötaja töövõime, ning milline on robotiajastu töökeskkond.

Majandus- ja sotsiaalinstituut (Kreutzwaldi 1a):

11.15 –  kohtumine majandus- ja sotsiaalinstituudi üliõpilastega (instituudi laua juures minimessil).

Kell 12.15-14.00 on soovijatel võimalus külastada Makroökonoomika loengut (auditoorium 104).

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960