Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läänemere-sõbraliku põllumajandustootja konkurss ootab kandidaate

Loodusega arvestavad põllumajandustootjad on oodatud kandideerima rahvusvahelisel konkursil „Läänemere-sõbralik põllumajandustootja 2015“. Kandideerida võivad nii suured kui ka väikesed, mahedad või tavatootmisega põllumajandustootjad, taime- ja loomakasvatajad. Samuti võivad oma kandidaate esitada põllumajandustootjate esindusorganisatsioonid.

Eestimaa Looduse Fond koos Maailma Looduse Fondiga korraldab rahvusvahelist Läänemere-sõbralike põllumajandustootjate konkurssi juba kuuendat korda. Selle eesmärk on tuua esile häid ja uuenduslikke põllumajanduspraktikaid, mis aitavad võidelda ühe Läänemere keskkonna suurema probleemiga – liigsete toitainete jõudmisega meie kodumerre.

„Ma julgustan Eestimaa talunikke ja põllumajandustootjaid konkursil osalema. Meie talunikud on sageli tagasihoidlikud kandideerimisel, kuna enda häid ja samas ka loodussõbralikke praktikaid ei osata märgata,“ võtab Eesti kogemuse kokku ELFi teabejuht Kertu Hool. „Konkursi ajaloo jooksul on toodud esile väga häid põllumajandamise viise, mis aitavad hoida liigseid toitaineid Läänemerre jõudmast ning seni kandideerinud Eesti talunikud on kõik olnud tunnustamist väärt,“ lisab ta.

Konkurss on kaheosaline – esimese vooru ehk Eesti-sisese konkursi võitja saab auhinnaks 1000 eurot ning pääsu rahvusvahelisse vooru, kus konkureerivad kõigi Läänemere maade kohalikud võitjad. Rahvusvaheline žürii valib terve Läänemere piirkonna parima, kes saab tiitli „Läänemere-sõbralik põllumajandustootja 2015“ ning preemiaks 10 000 eurot.

Taotluste esitamise tähtaeg on 17. aprill 2015.

Eesti-sisest konkurssi korraldab Eestimaa Looduse Fond. Kuni aastani 2013 kandis konkurss nime „Läänemere Aasta Talunik“. Rahvusvahelise konkursi võit tuli 2013. aastal esimest korda ka Eestisse, kui meid esindas OÜ Saidafarm. Eestit on esindanud konkursil veel Mätiku talu Pärnumaalt, Viraito OÜ Jõgevamaalt, Marjasoo talu Tartumaalt ja perekond Tobreluts Põlvamaalt.

Täpsem info kodulehelt: www.elfond.ee/meresobraliktalunik

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960