Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saagem tuttavaks: Uus Swedbanki põllumajandussektori juht on Brit Juus

Uus Swedbanki põllumajandussektori juht on Brit Juus
Autor: Andra Rinderberg, Swedbank AS, personalispetsialist
Brit Juus on oma senistes ametites, PRIAs ja Swedbankis, tihedalt põllumajandusega seotud olnud.

Töö PRIAs oli Brit Juusi esimene tõsisem kokkupuude põllumajandusega.

„Õppisin Tartu Ülikoolis finants- ja kindlustusmatemaatikat, kõrvalerialaks oli majandusteadus. Jättes kõrvale asjaolu, et minu vanaemal olid mõned sead ja kanad, tuli esimene tõsisem kokkupuude põllumajandusega PRIAs töötades. Põhiliselt puutusin tööalaselt kokku otsetoetustega, kuid ka investeeringutoetused ei ole mulle võõrad,“ tutvustas ennas Juus. „Swedbankis olen töötanud peaaegu 8 aastat ja põllumajandusettevõtete kliendihaldurina olen töötanud juba üle kahe aasta. Kui siiani oli minu ülesandeks oma kliendiportfelli klientidele finantseerimislahenduste otsimine ja klientide nõustamine, siis nüüd on töökohustuste hulka lisandunud ka sektoriteadmiste jagamine pangasiseselt ja põllumajandussektori käekäigu kommenteerimine pangaväliselt. Lisaks suhtlen jätkuvalt igapäevaselt põllumajandusettevõtetega, et nende vajadusi mõista.“Koostöö eeldab kahe partneri vahelist suhtlemist ja pingutamistPõllumajandussektor on jätkuvalt Swedbanki üks prioriteetsematest sektoritest."Swedbank pakub põllumajandusklientidele igakevadist käibelaenu kevadkülvitööde rahastamiseks. Laenu põhiosa tagastamine toimub aasta lõpus vilja müügi ja toetuste arvelt. Kuna põllumaa ostmine on pikaajalise tasuvusega investeering, siis pakub Swedbank põllumajandustootjale põllumaa tagatisel kuni 30 aastase graafikuga laenu. PRIA toetusega on võimalik saada liisingut 0% omafinantseeringuga. Need on vaid mõned tooted, millega meil on võimalik põllumajandussektori ettevõtete finantseerimisküsimusi lahendada,“ tõi näiteid Swedbanki pakutavatest teenustest Juus. „Oleme võimaldanud piimatootjatele maksepuhkusi ja vajadusel saame maksepuhkusi ka pikendada. Koostöö eeldabki kahe partneri vahelist suhtlemist ja pingutamist – keerulisematel aegadel tuleb ettevõtetel hoida likviidsust ja vähendada kulutusi ning siis saab ka pank olla abiks maksepuhkuse või laenude restruktureerimisega.“Soovime Brit Juusile edu uues ametis!

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616