Tutvu Parima Toiduaine noorteþürii liikmetega

Tänavusel Parima Toiduaine konkursil valib oma lemmiku noortest tipptegijatest koosnev þürii, kuhu kuuluvad tunnustatud inimesed muusika, kulinaaria, spordi ning teatri valdkonnast.

Toiduliidu juhi Sirje Potiseppa sõnul on tulevikutegijate þürii liikmed oma tegevuses silmapaistvad ning seetõttu eeskujuks ka teistele. „Noored on toidutööstuste jaoks üks prioriteetseid sihtrühmi ning nende arvamusega arvestamine on toodete arendamisel oluline. Noorte kaasamine parimate toiduainete väljaselgitamisse peegeldab seda tähtsust ilmekalt,“ sõnas Potisepp.

Noorteþürii koosseisu kuulub muusikaprodutsent ning Tallinna Ülikooli Kammerkoori peadirigent Sander Tamm, kes on silmapaistva tegevuse eest muusikamaastikul pälvinud mitmeid tunnustusi. Þüriiga liitus ka lootustandev ooperitalent Elina Netðajeva, kes on avalikkuses tuntud telekonkursi Klassikatähed möödunud hooaja finalistina.

Mõlema muusiku sõnul on konkursi noorteþüriisse kuulumine põnev ning vastutusrikas ülesanne. „Hindan kodumaist toidutoodangut kõrgelt ning on tore, et saan parimate väljaselgitamisel oma panuse anda,“ kinnitas Tamm.

Kokakunsti asjatundjana on þüriisse kaasatud Noorkokk 2012 võitja Mihkel Manglus, kes peab lugu kodustest maitsetest. „Suitsukala, marineeritud seened, hapendatud piimatooted, rukkileib - need on maitsed, millega olen üles kasvanud. Eesti toit algab heast kohalikust toorainest, mida saab täiustada meile omaste kokandusvõtetega,“ sõnas Manglus.

Noorte lemmiku valimisel annab oma sõna ka Eesti kiiruisutamise lootus Saskia Alusalu, kelle jaoks on tervislik toidulaud ülioluline. „Eestis valmistatud piimatooted on tõeliselt maitsvad. Treeningute tõttu Eestist eemal viibides igatsesingi kõige rohkem kohupiima, kodujuustu ja keefirit, aga ka musta leiba,“ loetles Alusalu igatsetud maitseid.

Näitleja pilgu läbi asub kodumaist toiduparemikku hindama NO99 teatri näitlejatar Rea Lest, kes on pälvinud Voldemar Panso nimelise noore näitleja preemia. „Kuna olen maal üles kasvanud, on minu jaoks oluline teada toidu päritolu, mis mu taldrikul parasjagu on. Kodumaisel toidul on lisaks toiteväärtusele ja puhtale maitsele mingi teistmoodi vägi, mis muudab selle eriliseks,“ selgitas Lest.

Konkursi Eesti Parim Toiduaine hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Hindamiskomisjonid kogunevad 31. märtsil, 1. ja 14. aprillil Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2015 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 29. aprillil.

Loe lähemalt Eesti Parima Toiduaine konkursist aadressil www.toiduliit.ee/parim.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised