Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maamess kogub populaarsust välismaal

450 firmat üheksast riigist ja enam kui 60 000 m2 ekspositsioonipinda – need näitajad iseloomustavad tänavust Maamessi.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul on Tartu tuntud  ülikoolilinnana, kuid uhkusega võib  linna nimetada  põllumajanduse pealinnaks. Maamess leiab  aasta-aastalt üha suuremat kõlapinda piiri taga.

Väliseksponentidest on seekord  kõige jõulisemalt Tartus esindatud Soome, kust on kohal 18 firmat, järgnevad Läti 13 ja Leedu 8 firmaga. Tulijaid  on veel Poolast, Rootsist, Taanist, Saksamaalt ja  Ühendkuningriigist.  Osalejate üldarvust on seekord 15 protsenti  välismaalt. 

Maamessi Show Arenal toimub esmakordselt  noorte aednike võistlus. Lisaks eestlastele pakuvad 16. aprillil toimuval aednike jõukatsumisel tõsist konkurentsi soomlased.

Traditsiooniline raievõistlus „Kevadkarikas 2015“  on seegi kord programmis. Sellel selgitatakse Eesti parimad mehed ja naised saekäsitlemisel. Kolmel päeval aitab võistluste vaheaegadel oma programmiga aega sisustada ajaleht  „Postimees“.  Esmakordselt saab teoks „ Postimehe  maamehe mitmevõistlus“.

Maamess laiendas tänavu väliterritooriumi ning seda tänu hea naabri - Eesti Maaülikooli vastutulelikkusele.

23. korda toimuv Maamess avatakse pidulikult 16. aprillil.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616