Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 31. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna selguvad esimesed tänavused parimad toiduained

Täna ja homme toimuvad Tallinna Teeninduskoolis Eesti Parima Toiduaine konkursi hindamised, kus valitakse välja parimad piima-, liha-, köögiviljatooted, magustoidud, kalatooted, pagari- ja kondiitritooted, valmistooted ja kastmed. Hindamistel hõbemärgi pälvinud toodete seast valib lõppžürii 14. aprillil välja konkursivõitja.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul seisab komisjonil ees kaks väga tihedat päeva, mille jooksul maitstakse ühtekokku 77 erinevat toidutoodet. „Usun, et hindamiskomisjoni liikmed saavad nende päevade jooksul rohkelt häid maitseelamusi – konkursi tase on kahe aastakümne jooksul tõusnud sedavõrd kõrgele, et tooteid, mille kvaliteedi ja maitse üle on põhjust nuriseda, praktiliselt enam ei esitatagi,“ kinnitas Potisepp.

„Täna tuleb kõige tihedam rebimine piimatoodete kategoorias, kus rinda pistavad kuusteist maitsvat uudistoodet. Homset hindamispäeva alustame aga lihatoodete kategooriaga, kus astub võistlustulle tervelt üheksateist toodet. Nendes kategooriates on olnud traditsiooniliselt väga tihe konkurents ning neis kategooriates seda kõige paremat välja valida ei ole sugugi lihtne ülesanne!“ tõdes ta.

Parimad piirkondlike väikeettevõtete tooted, kokkade lemmiku, meedia lemmiku, rahva lemmiku ning Eesti Parima Toiduaine kuldmärgi võitjad tehakse teatavaks 29. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil. Lisaks annab oma lemmikule preemia välja noorte tulevikutegijate žürii, kuhu kuuluvad muusikaprodutsent ja dirigent Sander Tamm, kiiruisutaja Saskia Alusalu,  konkursi „Noorkokk 2012“ võitja Mihkel Manglus, noor ooperitalent Elina Netšajeva ja PÖFFi programmikoordinaator Triin Tramberg.

Sel aastal 21. korda kogunevat hindamiskomisjoni juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer. Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu.

Hindamiskomisjon koosneb Eesti Peakokkade Ühenduse kokkadest,  õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõududest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest. Rahva lemmik valitakse ka sel aastal koostöös Toidutare portaaliga.

Loe lähemalt konkursist aadressil: www.toiduliit.ee/parim.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960