Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RMK paneb metsataimed oksjonile 02.04

RMK paneb sel aastal esmakordselt enampakkumisele 150 000 metsataime, pakkumisi männi avajuursetele seemikute ostuks saab teha metsaoksjon.ee keskkonnas 6.- 14. aprillini.

Seni on RMK metsataimi eratarbijatele müünud eellepingute alusel ja fikseeritud hinnaga, igal aastal suurusjärgus 1-2 miljonit taime. RMK taimla- ja seemnemajanduse osakonna juhataja Esko Krinali sõnul otsustati sel aastal 150 000 metsataime oksjonile panna, sest niipalju jäi taimi RMK vajadusest ja eeltellimustest sel kevadel üle. 

Oksjonile pandavad männitaimed on kasvatatud RMK Reiu taimlas Pärnumaal, sealt saab taimed ka pärast ostu kätte. Hariliku männi kahe-aastaste avajuursete seemikute minimaalne pikkus on 8 cm, keskmine pikkus 14 cm. Taimede minimaalne ostukogus on 5000 taime.

Lisainfo: Esko Krinal, RMK taime- ja seemnemajanduse osakonna juhataja, tel 503 8430, e-post: [email protected].

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616