Euroopa Parlamendis arutusel uus kalanduspoliitika

Täna arutatakse ja homme toimub Euroopa Parlamendis hääletus eelnõu muudatuste üle, mille eesmärk on anda kaluritele pikem üleminekuaeg, et kohaneda uute tagasiheitmist piiravate reeglitega.

Samuti toimub hääletus Läänemere tursa-, räime- ja kiluvarude majandamise ja nende varude püügi mitmeaastase kava üle. Eelnõude vastuvõtmine on vajalik 2014. aastal jõustunud reformitud ühise kalanduspoliitika rakendamiseks.

Läänemere tursa-, räime- ja kiluvarude majandamise ja nende varude püügi mitmeaastase kava puhul on tegemist esimese uue kalanduspoliitika raames vastu võetava kavaga. Mitmeaastase kava eesmärk on parandada püügi prognoositavust kalurite jaoks ning tagada, et kalavarusid kasutatakse säästvalt ja kooskõlas maksimaalse jätkusuutliku saagikuse põhimõttega.

EP kalanduskomisjoni saadikud tegid lossimiskohustuse reeglitesse kaks olulist muudatust, lihtsustades väikekalurite aruandekohustust ja lükates edasi sanktsioonide rakendamise 2017. aastani tagasiheite keelu rikkumiste puhul.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised