Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Parlamendis arutusel uus kalanduspoliitika

Täna arutatakse ja homme toimub Euroopa Parlamendis hääletus eelnõu muudatuste üle, mille eesmärk on anda kaluritele pikem üleminekuaeg, et kohaneda uute tagasiheitmist piiravate reeglitega.

Samuti toimub hääletus Läänemere tursa-, räime- ja kiluvarude majandamise ja nende varude püügi mitmeaastase kava üle. Eelnõude vastuvõtmine on vajalik 2014. aastal jõustunud reformitud ühise kalanduspoliitika rakendamiseks.

Läänemere tursa-, räime- ja kiluvarude majandamise ja nende varude püügi mitmeaastase kava puhul on tegemist esimese uue kalanduspoliitika raames vastu võetava kavaga. Mitmeaastase kava eesmärk on parandada püügi prognoositavust kalurite jaoks ning tagada, et kalavarusid kasutatakse säästvalt ja kooskõlas maksimaalse jätkusuutliku saagikuse põhimõttega.

EP kalanduskomisjoni saadikud tegid lossimiskohustuse reeglitesse kaks olulist muudatust, lihtsustades väikekalurite aruandekohustust ja lükates edasi sanktsioonide rakendamise 2017. aastani tagasiheite keelu rikkumiste puhul.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616