Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 7. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toidutootjad Rootsis kontakte loomas

Eesti Toiduainetööstuse Liit koos Stockholmi Eesti saatkonnaga korraldab täna, 7. mail esmakordselt Stockholmis Eesti toidu päeva. Toidupäeva eesmärk on aidata Eesti toiduainetetööstustel suurendada eksporti Rootsi.

Toidupäeva formaat meenutab minimessi, kuhu kutsutakse üksnes valdkonna spetsialistid. Seetõttu tavakülastajatele jääb toidupäev suletuks.

„Eesti tootjatel on Rootsi turule väga raske pääseda, kui ei tunta isiklikult otsustajaid, toidupäeval loodame kontakte vahetada,“ ütles Eesti saatkonna majandusnõunik Leena Prozes. „Kõige suurem ülesanne on kohale meelitada suured poeketid nagu ICA, Hemköp, Coop ja teised. Samuti ootame kõiki restoranide ja kohvikute varustajaid ning toidukaupade maaletoojaid,“ jätkas Prozes.

Toidupäeval tutvustab Eesti toitu mainekas kokk Jonas Lundgren, kes valmistab erinevaid suupisteid Eesti tootjate toorainetest.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on Eesti toit maailmatasemel, oma toidu pärast ei pea me põrmugi häbenema: „Eesti toit on väga kvaliteetne ja toiduainete tootjad on näinud väga palju vaeva, et tooted oleksidki kõige paremad ja kõige paremast toorainest. Selle  teadmise peame Rootsi poodide ja restoranide pidajatele edastama. Ajal, kui me püüame leida uusi turge Eesti toodetele, on sarnased ühisüritused väga olulised ja loodame, et ettevõtetel sellest ettevõtmisest kasu on,“ lisas Potisepp.

Toidupäeval osaleb 10 firmat, kes soovivad oma tooteid Rootsi eksportida.

Osalevad ettevõtted: Pagaripoisid OÜ, Saarioinen Eesti OÜ, Tarplani Kaubandus OÜ, Vigala Piimatööstus OÜ, Kikas OÜ, Saaremaa Lihatööstus OÜ, Rõngu Mahl AS, Auxner OÜ, Põhjala Õlu ning Järveotsa Vutifarm OÜ.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960