Jaga lugu:

Täpsustatud andmetel osales Teeme Ära talgupäeval vähemalt 47 136 inimest

Talgujuhtidelt kogutud täpsustatud andmetel osales tänavuse Teeme Ära talgupäeva raames korraldatud 1808 talgul kokku vähemalt 47 136 inimest, mis moodustab 3,6% Eesti elanikkonnast.

Maakondade lõikes korraldati kõige rohkem talguid Harjumaal ja Tallinnas, kus osales 413 talgul kokku 13 407 inimest. Taaskord ületas oma mulluse rekordi Saaremaa, kus 193 talgul lõi kaasa 14,1% maakonna elanikest.

Teeme Ära talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul mängis tänavu külm ja vihmane ilm talgupäeva korraldusele vingerpussi, ent kodust siiski välja tulnud inimeste suur arv näitab eestimaalaste tõelist soovi oma kodukandi ja kogukonna heaks panustada. „Juba viiendat aastat järjest on suurenenud nii talgute kui ka talguliste arv. Kümnete tuhandete eestimaalaste lisandumine viitab talgupäeva meeskonna hinnangul ühiskonnas aset leidvale olulisele muutusele – oleme liikumas samm-sammult sügavamate väärtuste hoidmise ning positiivsema ja hoolivama eluhoiaku poole,“ rääkis Tüür.

Tänavuse talgupäeva raames osales Saaremaal 14,1% elanikkonnast, Läänemaal 8%, Järvamaal 7,5%, Võrumaal 6,5%, Valgamaal 6,3%, Hiiumaal 6,1%, Jõgevamaal 5,9%, Raplamaal 5,5%, Põlvamaal 4,5%, Pärnumaal 4,3%, Lääne-Virumaal 4,2%, Viljandimaal 4%. Väiksemad osalusprotsendid olid suuremate linnadega maakondades: Ida-Virumaal 2,9%, Harjumaal 2,3% ning Tartumaal 2,3%.

 

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Enimloetud
Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee