Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EXPO Eesti paviljoni terrass sai tunnustuse

Itaalia ajaleht Corriere Della Sera valis Eesti paviljoni terrassi kahekümne parima terrassi hulka maailmanäitusel Milano EXPO.

Eesti paviljoni terrassi juures hinnatakse eelkõige mõnusat atmosfääri ja meie kiikesid. Eesti esinduse juht Andres Kask ütles, et erilist tähelepanu pälvis paviljoni kolmas korrus, mis on osaliselt avatud katusega ala, kus asub Eesti looduse väljapanek.

„Milanosse on toodud Eestist taimed, et nende vahel istudes oleks võimalik kuulata Eestis pesitsevate lindude hääli ja piiluda neid läbi piilukaamerate. Paviljoni esimesel ja teisel korrusel paiknevad kiiged loovad aga kiikujates tunde nagu oleks võimalik lennata. Eesti terrassi peetakse Itaalia ajalehe poolt ideaalseks terrassiks, kus lõõgastuda,“ selgitas Kask.

Eesti paviljon on “puust pesakastidest” koosnev kolme korrusega galerii, mis on avatud külastajatele kahe sissepääsuga. Meie naabriteks on Venemaa ja Omaan. Eesti paviljon ei ole vorm vormi parast, vaid on raamistik sisule, mis maja ellu äratab. Hoone töötab multifunktsionaalsena, kus igal korrusel on oma näitus ja funktsioon.

Paviljoni esimese korruse püsinäitus on lahendatud läbi erinevate Eesti tahke puudutavate videoinstallatsioonide. Vaatajas tekitatakse Eesti vastu huvi läbi huvitavate filmikaadrite ning väljakutsuvate märksõnade, mis püüavad vastata küsimustele nagu „Kus on Eesti? Kes on Eesti? Mis on Eesti?“. Pesakastide videod puudutavad Eesti kultuuri, traditsioone, eestlase identiteeti, infoühiskonda, Eesti loodust ja Eesti toitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekspositsiooni üheks peamiseks tõmbenumbriks on teisel korrusel asuv püsiekspositsioon “Head Eesti asjad”, mis avatakse Eesti rahvuspäeval 7. juunil. See näitus on installatsioon erinevatest Eesti toodetest, valdkondadest ja teemadest.

Eesti paviljon jääb avatuks kuni 31. oktoobrini ja seda saab külastada igal nädalapäeval kella 10-st kuni 23-ni. 140 osalevat riiki pakuvad meelelahutust ja uusi teadmisi ning põnevust igas vanuses külastajale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960