ETKI sõlmis koostöökokkuleppe Hiina kolleegidega

Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) direktor Mati Koppel ja Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemia asepresident Sun Zhanxiang allkirjastasid 23. mail Hiinas Shenyangis lepingu, mille alusel jätkatakse 2010. aastal alustatud koostööd.

Lepingus konkretiseeriti tegevusi söödakultuuride, köögiviljade, kartuli ja talirukki aretusmaterjali vahetuse ning uute külma-, haigus- ja põuakindlate, kõrge saagi ja kvaliteediga sortide aretuse alal.

Kavandati ühiseid uuringuid otsekülvi, orgaaniliste väetiste ja vahekultuuride kasutamise alal ning täpsustati vastastikust teadlaste vahetust ning ühispublikatioonide avaldamist.

Lepingu allkirjastamisele eelneva neljapäevalise visiidi käigus tutvus ETKI delegatsioon Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemia erinevate teadusinstituutide uurimissuundade ja -tulemustega ning vahetati erinevate kultuuride seemneid.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised