Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ETKI sõlmis koostöökokkuleppe Hiina kolleegidega

Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) direktor Mati Koppel ja Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemia asepresident Sun Zhanxiang allkirjastasid 23. mail Hiinas Shenyangis lepingu, mille alusel jätkatakse 2010. aastal alustatud koostööd.

Lepingus konkretiseeriti tegevusi söödakultuuride, köögiviljade, kartuli ja talirukki aretusmaterjali vahetuse ning uute külma-, haigus- ja põuakindlate, kõrge saagi ja kvaliteediga sortide aretuse alal.

Kavandati ühiseid uuringuid otsekülvi, orgaaniliste väetiste ja vahekultuuride kasutamise alal ning täpsustati vastastikust teadlaste vahetust ning ühispublikatioonide avaldamist.

Lepingu allkirjastamisele eelneva neljapäevalise visiidi käigus tutvus ETKI delegatsioon Liaoningi Põllumajandusteaduste Akadeemia erinevate teadusinstituutide uurimissuundade ja -tulemustega ning vahetati erinevate kultuuride seemneid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960