Autor: Mait Kraun • 29. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trigon Agri kahjum vähenes

Joakim Heleniuse osalusega Trigon Agri esimese kvartali puhaskahjum oli 8,3 miljonit eurot ehk pea 26% mullusest väiksem.

Ettevõtte teatel moodustab sellest 4,1 miljonit eurot Ukraina grivnalt saadud kursikahjum. Ettevõtte müügitulu koos muude tulude ja õiglase väärtuse hindamist oli 8,1 miljonit eurot ehk 15,6% mullusest väiksem.

Ettevõtte kulumieelne ärikahjum (EBITDA) oli 1,3 miljonit eurot, kahanedes mullu sama perioodiga võrreldes 38% võrra. Trigon Agri asutaja ja nõukogu esimees Joakim Helenius märkis aktsionäridele saadetud teates, et ettevõtte tegevusele avaldab endiselt suurt mõju Venemaa ja Ukraina vaheline poliitiline kriis.

Ta leidis, et sõjaline konflikt otseselt ettevõtte tegevust ei mõjuta ja on üha ebatõenäolisem, et Donbassi konflikt võiks geograafiliselt oluliselt edasi laieneda.

Trigon Agri tegutseb valdavalt Venemaal, Ukrainas ja Eestis. Ettevõtte aktsia on täna Stockholmi börsil langenud 1,04%, 0,95 Rootsi kroonile.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960