Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti raiemeister selgub Viljandis

Juba eeloleval laupäeval, 6. juunil, toimuvad Viljandis Eesti raiemeistrivõistlused 2015. Võistluspäeva lõpuks selgub, kes on 2015.  aasta Eesti meister raiespordis.

Raiespordi Eesti meistrivõistlustest võtavad osa kõik meie tugevamad raiesportlased. Võistlustele on oodata 2014. aasta Eesti meistrit Erik Risti, kel sel aastal kindel plaan kaitsta eelmise aasta esikohta ning värsket Euroopa noorte meistrivõistluste teist kohta raiespordis Ranet  Sildoja.

Lisaks kohalikele võistlejatele on tulemas Valgevene esinduskoondist ning maailmameister Jukka Peramäki Soomest koos Soome tulevikulootustega. Lisaks veel Läti ja Leedu esindused.

Eesti Meistrivõistlused raiespordis viiakse läbi Viljandi järve rannas.  Võistluspäev algab kell 10:00, orienteeruvalt kell 18 selgub käesoleva  aasta Eesti meister.

Raiespordi meistrivõistlused toimuvad rahvusvahelise formaadi alusel, võistlusaladeks on puu langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Langetamine viiakse läbi Viljandi lähedal metsas raielangil, kus langetatakse mände. Kõigist  teistest võistlusaladest saavad osa ka pealtvaatajad.

Võistlustega samal ajal toimuvad Viljandis ka rahvusvahelised Hansapäevad. Hansapäevadele oodatakse ligi 50 tuhat külalist, osa saab võtta mitmekülgsest tasuta programmist.

Käimasoleval hooajal on juba peetud üks võistlus – Kevadkarikas 2015. Eesti võistlejatest tegi parima tulemuse Luua Metsanduskooli õpetaja Einar Must, tulles üldkokkuvõttes neljandaks. Võitjaks tuli mitmekordne Soome meister, raiespordimaailma tippu kuuluv Jukka Perämäki. Teisele kohale tõusis Gatis Brencic Lätist ja kolmandale Esa Tumelius Soomest.

Eesti raiemeister 2014 on Erik Rist, kes lubas kindlasti võistelda ka 2015. aasta raiemeistri tiitli eest.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616