Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EXPO Milaano Eesti paviljonis tutvustatakse Eesti teadust

Alates maikuust kuni oktoobrini on avatud Milaanos EXPO Eesti paviljon, kus esimest korda on esindatud ka Eesti teadus. Eesti teaduse pesakast asub Eesti EXPO paviljoni II korrusel. Alates 5. juunist kuni augusti lõpuni  esindavad Eesti teadust EXPO paviljonis Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Maaülikool.

Septembrist oktoobrini loovad EXPO teaduse pesakasti koostööna väljapanekud Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool ja Tallinna Tehnikaülikool.

Ajavahemikul juuni kuni august tutvustab Eesti Kunstiakadeemia väärtustava taaskasutuse meetodi võimalusi, millega vähendatakse keskmiselt 52% materjali raiskamist, säästetakse keskmiselt 75% rohkem vett ja keskmiselt 85% energiat.

Kunstiakadeemia väärtustava taaskasutuse meetodi kõrval tutvustab Eesti Maaülikool taimede stressi uuringuid. Eesmärgiks on külastajatele selgitada, kuidas taimed omavahel suhtlevad ja stressi olukordades kohanevad. See aitab ennustada tulevikus kliimamuutusi.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616