Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusmuuseumis kohtuvad mehed ja masinad

Laupäeval, 13. juunil toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis 5. üleriigiline masinapäev "Mehed ja masinad", kus on võimalik tutvuda paarisaja erineva  masinaga -  maamootoritest kuni kaasaegse päästetehnikani välja. Kell 12 toimub raamatu "Isetehtud traktoreid Eestis" esitlus.

„Eesti mehed on ajast-aega olnud väga leidlikud ja head insenerid. 2013. aastal algatas Ivari Padar koos Põllumajandusmuuseumiga isetehtud masinate ja nende kohta käiva info kogumise. 13. juunil esitletakse raamatut, mis sisaldab fotosid ja infot üle 300 erineva isetehtud masina kohta.“ ütles  Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

Muuseumisse on sel päeva tulemas Lõuna-Eesti Vanatehnika klubi oma autode ja bussiga. Pealtvaatajatel on võimalik näha erinevaid "popsuvaid" maamootoreid ja traktoreid, mis on kohale sõitnud üle Eesti. Eesti Põllumajandusmuuseum demonstreerib värskelt taastatud 1939. aasta Lanz Bulldogi ja muud vanatehnikat. Näha saab ka iseehitatud metsaveotraktorit ning haagist. Lisaks vanatehnikale on võimalik tutvust teha kaasaegsete traktorite ning kombainiga. Päästeamet demonstreerib kaasaegset päästetehnikat ning toimub suur Ülenurme mõisa vanavaralaat. Avatud on muuseumi näitused ja toimuvad temaatilised töötoad (masinaosadega trükk jpm)

Eesti Põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisakompleksis. Muuseumi põhiülesandeks on põllumajanduse ja maaelu arenguga seonduva kogumine ning tutvustamine avalikkusele. Uusi trende tutvustavad näitused, hariduslikud programmid, sepa- ja puutöö, restaureerimine, naiste käsitöö, rukkileiva küpsetamine ja palju muud.

5. üleriigilise masinapäeva "Mehed ja masinad" kava leiad SIIT.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960