Minister: Ära söö Nutellat!

Prantsusmaa keskkonnaminister Ségolene Royal süüdistab popularset ðokolaadi-pähklikreemi Nutellat keskkonna kahjustamises, vahendab CNBC.

Royal mõistis Nutella hukka, kuna see sisaldab palmiõli – koostisosa, mida on kritiseeritud selle keskkonnalase mõju pärast.

“Me peame palju puid juurde istutama vastukaaluks laiahaardelisele metsade maharaiumisele, mis on üks globaalse soojenemise põhjuseid. Me peaksime lõpetama näiteks Nutella söömise, kuna selle üks koostisosadest on palmiõli,” sõnas Royal.

Ta soovitas, et Itaalia firma Ferrero poolt toodetavas Nutellas peaks palmiõli asemel mingit teist koostisainet kasutama.

Ferrero kaitses ennast pressiteates, mille kohaselt kasutab ettevõte 170 000 tonni palmiõli; kogu maailmas toodetakse aga 60 miljonit tonni palmiõli, mis tähendab, et Ferrero osa palmiõli tootmisahelas on vähem kui 0,3%.

Kõik Ferrero müüdavad tooted on toodetud palmivilja õlist, mis RSPO sertifikaadi kohaselt on 100% keskkonnasäästlik.

Ettevõte on teinud jõupingutusi selleks, et palmiõli toodetaks jätkusuutlikult. Näiteks avaldati 2013. aastal Palmiõli Koodeks, mille eesmärk oli tegeleda metsade maharaiumise probleemidega; dokumendi kohaselt hangib ettevõte palmiõli vastutustundlikult, kaitstes samal ajal loomi, keskkonda ja tööliste õiguseid.

Osale arutelus

  • aripaev. ee

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised