Vastuväide artiklile „Eurotoetused: Kas PRIA peab maksma intressi?“

Alates 1. jaanuarist 2015 ei saa toetuse taotleja või saaja nõuda PRIA-lt intressi tasumist riigivastutuse seaduse alusel.

See tähendab, et alates 1. jaanuarist 2015 ei saa toetuse taotleja või saaja nõuda PRIA-lt intressi tasumist riigivastutuse seaduse alusel. Samuti ei saa seda teha Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse alusel, sest ka see seadus ei näe ette, et PRIA peaks toetuse taotlejale või saajale intressi tasuma. 

Seega on vastus küsimusele, kas toetuse taotlejal või saajal on õigus nõuda PRIA-lt intressi või viivise tasumist olukorras, kus PRIA on ebaseaduslikult keeldunud toetuse maksmisest või nõudnud toetuse ebaseaduslikult tagasi, siiski eitav, st toetuse taotleja või saaja ei saa nõuda PRIA-lt intressi tasumist.

Loe Karl Kase artiklit „Eurotoetused: Kas PRIA peab maksma intressi?“ SIIT.

Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat / partner Karl Kask annab omapoolse kommentaari puhkuselt naastes, augustis.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused