Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vastuväide artiklile „Eurotoetused: Kas PRIA peab maksma intressi?“

Alates 1. jaanuarist 2015 ei saa toetuse taotleja või saaja nõuda PRIA-lt intressi tasumist riigivastutuse seaduse alusel.

See tähendab, et alates 1. jaanuarist 2015 ei saa toetuse taotleja või saaja nõuda PRIA-lt intressi tasumist riigivastutuse seaduse alusel. Samuti ei saa seda teha Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika rakendamise seaduse alusel, sest ka see seadus ei näe ette, et PRIA peaks toetuse taotlejale või saajale intressi tasuma. 

Seega on vastus küsimusele, kas toetuse taotlejal või saajal on õigus nõuda PRIA-lt intressi või viivise tasumist olukorras, kus PRIA on ebaseaduslikult keeldunud toetuse maksmisest või nõudnud toetuse ebaseaduslikult tagasi, siiski eitav, st toetuse taotleja või saaja ei saa nõuda PRIA-lt intressi tasumist.

Loe Karl Kase artiklit „Eurotoetused: Kas PRIA peab maksma intressi?“ SIIT.

Advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat / partner Karl Kask annab omapoolse kommentaari puhkuselt naastes, augustis.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960