Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oilseeds ja Eesti Maaülikool kutsuvad põllupäevale

Oilseeds ja Eesti Maaülikool kutsuvad 16. juulil toimuvale põllupäevale. Päev algab ja lõpeb Oilseedsi uues esinduses  Tõrvandis. Koos minnakse vaatama EMU katsepõlde Eerikal.

Ajakava:

10.00 Kogunemine, hommikukohv

10.30 Väljasõit katsepõllule11.00 Demokatsete tutvustus. Roman Šarin (Oilseeds Trade)11.45 Ökosüsteemi teenused põllumehe teenistuses. Eve Veromann (EMÜ)12.05 Mahe- ja tavaviljelust võrdlev pikaajaline külvikorrakatse. Liina Talge (EMÜ)12.50 Põllumajanduskultuuride kollektsioon. Peeter Lääniste (EMÜ)13.15 Tagasisõit Tõrvandisse, ühine lõunasöök

Teemad:

•Eesti Maaülikooli lektorid räägivad pikaajalistest külvikorrakatsetest, ökosüsteemi teenustest ja erinevates maailmajagudes kasvatatavatest põllukultuuridest (sorgo, kiu-, õlikanep jt).•Võrdleme erinevaid uusi rapsi- ja teravilja- ning oa- ja hernesorte. Kaalume kaasaegsete argotehnoloogiate kasutamist.•Hindame uute haigustõrje preparaatide toimet. Räägime integreeritud taimekaitsest ja arutleme kuidas pääseda taimekaitsega tehtud kahjustustest.•Vaatleme happelistesse piirkondadesse paremini sobivaid kultuure, uusi kaera- ja rukkisorte.•Saame teada erinevate leheväetiste kasutamise võimalustest ja teeme kultuuride kaupa selgeks, mis toitelementid ning millistes kasvustaadiumites on vajalikud lehtede kaudu pritsimiseks.

Tule ja saa osa mõnusast infopäevast, mille jooksul saad kuulata taimekasvatusalaseid soovitusi ja nõuandeid spetsialistidelt ning tutvuda Deutz-Fahr, Amazone ja Krone põllumajandustehnikaga.

Registreeruda saad SIIN.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960