Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võrumaa parimad künnimehed selgunud

Uuendatud:21.07.2015. 11. juulil toimunud Võrumaa XI põllumeeste päeva raames toimus ka Võrumaa XVII Künnivõistlus.

Toimetusse saabus õiendus künnivõistluste tulemuste osas. 11. juulil Võrumaal Sulbis toimunud künnivõistlustel tehti künni hindamisel viga. Kaspar Järvalale määrati 10 karistuspunkti peakohtuniku otsusega asjatult. "Vabandan võistlejate ja huviliste ees," ütles Võrumaa põllumeeste päeva künnivõistluse peakohtunikTaavi Võsa.

Karistuspunkte arvestamata on võistluste tavaatrade klassi võitja Kaspar Järvala ja teise koha saavutas Priit Haavapuu. Valele poole küntud lõpuvao eest määratavad 10 karistuspunkti ei muuda lõpptulemust tavaatrade klassis.

"Vastavalt reeglitele peab lõpukünni viil olema pööratud võistleja enda kokkukünni poole. Kuna korraldaja oli paigutanud võistlusplatsid ritta paremalt vasakule, siis peab võistleja alustama ja lõpetama platsi vastasotstes. Eesti Künnivõistlustel on platsid nummerdatud vasakult paremale, võimaldades alustada ja lõpetada samas platsiotsas. See vähendab tühisõite ja teeb võistluse kompaktsemaks. Sarnast paigutust kasutatakse ka MM-i läbiviimisel. Kiirustamine peale langeda ähvardava vihma eest kuiva nahaga pääsemiseks ja esmakordne kokkupuude tavapäratult paigutatud platsidega ei vabanda eksimust," selgitas Võsa.

Esialgsed künnivõistluse tulemused olid järgnevad: Tavaatradel saavutas esikoha Priit Haavapuu Tamme talust, teiseks jäi Kaspar Järvala omanimelisest künniklubist. Pöördatrade klassi parim oli Johannes Toom Väike-Avi talust, teise koha saavutas Mart Raudsepp Väikemetsa talust ja kolmandaks tuli Aimar Pindis Kuustemäe OÜst.

Võistluse kohtunikeks olid Jüri Lai ja Taavi Võsa.

Huvilistel on võimalik võistluskündi oma silmaga näha ka 18.-19. septembril Kehtnas toimuvatel Eesti Künnimeistrivõistlustel. Otsitakse ka uusi inimesi künnikohtunike järelkasvuks. Kel huvi ja tahtmist, siis palun võtke ühendust [email protected].

Kohtunike ridadesse on eriti oodatud künnimehed ja -naised, kes ise mingil põhjusel veel või enam ei osale.

 Vaata võistluse protokolli:

 

 

 

 

 

Kaspar Järvala künd.
Foto: Aivar Rosenberg
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960