16. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AGROVIZIJA 2015 -  parimad palad tehnikaalalt

Agrovizijal oli põllumajandustehnikat seinast seina. Põhirõhk oli siiski traktoritel ja just sellistel, mille mootor arendab üle 200 hobujõu ja erinevatel mullaharimisriistadel.

Näitusel olid esindatud enamik tuntumaid masinatootjaid üle maailma. Lisaks ekspositsioonile oli messiplatsi kõrval ka demoala, kus tutvustati tehnikat lähemalt ja oli võimalik näha erinevaid masinaid töös.

VERSATILE TRAKTORID

Silma paistis Kanadas toodetud ja Euroopas populaarsust koguva Versatile väljapanek, kus esitleti 290 hobujõudu arendavat tavatraktorit ja 550 hobujõudu arendavat nelja roomikuga DeltaTrack seeria masinat. DeltaTrack on välja töötatud Euroopa nõudlike tingimusi arvestades ja on tõsiseks konkurendiks teada tuntud Case QuadTrac seeria traktoritele. Seeriasse kuulub kolm masinat võimsusvahemikus 450 kuni 550 hobujõudu, jõuallikaks on kasutusel Cumminsi mootorid ja käiguosas kasutatakse Caterpillari täis powershift käigukaste. Versatile pole praegusel ajal veel Eestis saadaval, kuid kuna masinafirma alustas hiljuti Euroopas laienemisega, võib Versatile masinaid oodata ka peadselt Eestisse.

CASE IH MAGNUM SEERIA TRAKTORID

Case IH esitles oma stendis uut Magnum seeria traktorit. Väljas oli Case Magnum 380 CVX astmevaba käigukastiga traktor, mille mootor arendab maksimaalselt 435 hobujõudu. See traktor on pälvinud mitmeid ihaldatud auhindu, “Machine of the year 2015” ja “Tractor of the year 2014”. Võrreldes eelmise generatsiooniga on uue masina puhul kõige märgatavamaks muutuseks välimus ja eriti just uue disainiga kabiin, kus on paranenud vaateväli ja ka välisvalgustus. Lisaks vastavad ka uued mootorid saastenormidele tier 4. Uued Case Magnum seeria traktorid on saadaval Eestis sellest kevadest.

VÄDERSTAD OPUS

Väderstad esitles oma väljapanekus tootevaliku uusimat liiget, milleks oli kultivaator Opus. Väljas oli kuue meetrise töölaiusega Opus 600. Eesti põllumehele pole Opus võõras, sest suurelt osalt sarnaneb ta TopDowniga, mis on Eestis vägagi populaarne mullaharimisriist. Üks põhiline erinevus Opuse ja TopDowni vahel on see, et Opusel puudub eesmine kettarida, mis vähendab oluliselt veojõuvajadust ja agregaadi kaalu. Ka Opus pälvis meeneka auhinna “Machine of the year 2015”.

HORSCH PARTNER HT

Saksamaa masinatootja Horsch tõi näitusele välja uudse külvikuga Partner HT. Partneri näol on tegemist külvikuga, mis paigaldatakse kas tüükultivaatorile või põimagregaadile ja on eelkõige mõeldud väetise külviks mulda ja varuväetise andmiseks, kuid seda saab edukalt kasutada ka rapsi ja kattekultuuride külviks. Partneri külvikasti mahuks on 2800 liitrit ja külvikasti on võimalik jagada kaheks osaks. Sellisel viisil on võimalik külvata külvikuga näiteks kahte erinevat väetist erineva normiga samal ajal. Partner HT väljakülvisüsteem ja tehnilised lahendused pärinevad tuntud Horschi teraviljakülvikult Pronto DC.

AGRIFAC CONDOR

Hollandi pritsitootja AGRIFAC tutvustas oma messialal iseliikuvat pritsi Condor Clearence Plus. Selle pritsi teeb eriliseks tema muudetav kliirens, mis tulebkasuks just hilisemates kasvufaasides rapsi ja maisi pritsimisel. Masina kõrgust on võimalik tõsta vahemikus 140 kuni 200 sentimeetrit. Maksimaalne pritsimiskõrgus poomil ulatub 345 sentimeetrini. Masinale on võimalik paigaldada poome laiusvahemikus 24 kuni 51 meetrit. AGRIFACi tootevalikus on iseliikuvaid pritse erinevas suuruses ja nad on loodud arvestamaks nii väiksemate kui ka suuremate farmide vajadusi arvestades.

 

AGROVIZIJA 2015 - parimad palad tehnikaalalt
Foto: Henrik Klammer

Autor: Henrik Klammer

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960