Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMU Loomakliinik ajab asju üle pilve

Eesti Maaülikooli Loomakliinik Tartus võttis kasutusele uue pilvepõhise kliiniku veterinaartegevuse korraldamise infosüsteemi Provet Cloud.

Provet Cloud on moodne veebipõhine kliiniku tegevuse korraldamise infosüsteem, mis võimaldab EMÜ veterinaarpersonalil pääseda ligi kliiniku patsientide andmebaasile  kõikjalt, kus on internetiühendus. Üheks Provet Cloud infosüsteemi tugevaks küljeks on kasutajasõbralikkus. Samuti võimaldab süsteem uutel kasutajatel sellega kiiresti kohaneda.

Süsteem võeti loomakliinikus kasutusele neli nädalat tagasi. Kõik kolm kliinikut: väikeloomakliinik, hobusekliinik ja produktiivloomakliinik läksid uuele infosüsteemile üle ühe päeva jooksul. Paljud kasutajad leidsid juba esimestel päevadel, et uus infosüsteem on väga lihtne ning tõeliselt kasutajasõbralik.

EMÜ Loomakliiniku juhataja dr Kalmer Kalmuse sõnul on tal hea meel, et Provet Cloud infosüsteem paigaldati nii lühikese ajaga. „Infosüsteem võimaldab meie loomaarstidel jälgida kiiresti ja pidevalt patsientide hetkeseisu,” ütles Kalmus.

Vaatamata sellele, et süsteem on juba käivitatud, teevad arendajad endiselt kliiniku töötajatega tihedalt koostööd. „Kuulates kasutajaid saame kohandada infosüsteemi vastavalt nende nõudmistele praegu ja ka tulevikus,“ rääkis maaülikoolile süsteemi Provet Cloud teenust pakkuva firma Finnish Net Solutions (FNS) tegevjuht Janne Huttunen.

Eesti Maaülikooli Loomakliinik on vana ja hinnatud asutus, vanim omataoline Eestis. Loomakliiniku eesmärk on pakkuda kõige tänapäevasemat ravi nii lemmik- ja farmiloomadele kui ka hobustele. Loomakliinikul on ka suur hariduslik roll ülikooli veterinaariatudengite praktikakohana.

FNS on veterinaartegevuse korraldamise lahenduste juhtiv pakkuja Soomes. 80% Soome loomakliinikutest, sealhulgas Helsingi Ülikool, kasutab FNS tarkvara. Ettevõte on alustanud oma teenuste pakkumise laiendamist teistesse Euroopa riikidesse.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616