Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 4. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2,5 miljardit eurot on PRIA 15 aastaga maksnud välja toetusi

Just tänasel päeval möödub 15 aastat PRIA loomisest, põllumajandus.ee uuris asutusest, kui palju on nad selle ajaga kokku toetusi välja maksnud.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik vastas põllumajandus.ee päringule, et asutuse loomisest kuni 3. augustini 2015 ehk 15 aasta jooksul on PRIA maksnud toetustena välja 2 530 438 375 eurot. Sarv-Kaasik toonitas, et selle hulka ei ole arvestatud toiduabi, tasusid põllumajandustoodete nn riikliku ladustamisega seoses ning piimakvoodi ületamise tasu, mis kvoodi ületajatel tuleb maksta ja mille riik tasub seejärel  Euroopa Komisjonile. Neid ei loeta n-ö toetusteks.

PRIA lõi lugeja küsimuse peale kokku ka toetuste tagasinõuete põhjal tagasi laekunud summa 15 aasta peale kokku. See on 13,51 miljonit eurot.

PRIA asutati 4. augustil aastal 2000.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960