Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet andis loa veterinaaräride ühinemiseks

Septembrikuus liituv ettevõte hakkab kandma uut nime AS Dimedium.

Septembrikuus liituv ettevõte hakkab kandma uut nime AS Dimedium, seisis teates.

Ühinemistaotluse andsid ettevõtted Konkurentsiametisse juulis, mil sõlmiti ka omavaheline liitumislepe. Kahe veterinaarettevõtte ühinemise taga on soov olla jätkusuutlik ja areneda.

Dimela nõukogu esimees Kadri Kullman selgitas: “Dimediumis jätkub kahe ettevõtte ajalugu. Põllumajanduses oleme täna olukorras, kus piimaliiter on poes odavam kui vesi. Põllumehed ja ka meie peame sellisel ajal olema veelgi efektiivsemad kui seni. Näeme ühe osana Dimediumi missioonist töötada just piimafarmide jätkusuutlikkuse nimel.”

Remediumi juhi Sivar Irvali sõnul loodab ettevõte tänu liitumisele saada tugevamaks. "Ettevõtte jääb seniste omanike pereettevõtteks, mille tegevjuhtimist jätkavad samad inimesed. Tegutseme edasi kõigis senistes valdkondades ning oleme seadnud sihiks areneda kiiremas tempos, kui see oleks olnud võimalik eraldi jätkates,” rääkis Irval, kellest saab ühisettevõtte Dimediumi tegevjuht.

Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete valdkonnas tegutsenud üle 20 aasta. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit. Dimela grupp tegutseb lisaks Eestile ka Lätis ja Leedus.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960