Autor: Mait Kraun • 21. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa arreteeris juustusmugeldajad

Venemaa ametivõimud arreteerisid kuus juustusmugeldajat ja ärgitasid kodanikke musta turu kauplejatest teada andma, vahendab Bloomberg.

Nimelt tahab Venemaa kindlustada, et läänevastased sanktsioonid kehtivad ja toit ei jõua USAst ega Euroopast Venemaale.

Riik tahab illegaalset toiduimporti maha suruda. Selleks on hävitatud tonnide kaupa toitu ja arreteeritud Moskvas ja Peterburis mitu gruppi, keda kahtlustatakse juustu ebaseaduslikus impordis. Süüdistajad avasid ka telefoniliini, mille kaudu saavad kodanikud teada anda, kui nad näevad, et keegi müüb USAst või Euroopast pärit keelatud toitu.

„Valitsus ei ole sugugi rõõmus, et keeldudest vaadatakse mööda,“ ütles Moskva Poliittehnoloogiate Keskuse asedirektor Aleksei Makarkin. „Õiguskorra tagajatel on aga hea meel, et neil on töö, mis pälvib avalikkuse suurt tähelepanu. Nad võivad tänu sellele saada autasusid. Kui nad püüavad kinni taskuvarga, siis ei märka seda keegi.“

Venemaa veterinaar- ja põllumajandusjärelevalve on 6.-17. augustini hävitanud juba 600 tonni toitu, teatasid nad oma veebilehel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960