Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valgamaa ristandsigade farmis diagnoositi sigade Aafrika katk

25.augustil diagnoositi sigade Aafrika katk Valgamaal Tõlliste vallas Vilaski külas Kopra Karjamõis OÜ seafarmis.

„Nakatunud sead hukatakse. Tegutseme läbimõeldult ja koostöös jahimeestega, sest silmas tuleb pidada seda, et ristandsead aedikust välja ei pääseks.  Hukatud loomad hävitatakse ettevõttes Vireen,“ kommenteeris olukorda Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee.

Valga maavanema korraldusega on seafarmile kehtestatud karantiin. Taudipunktide ümber kehtestati 3 km ohustatud ja 7 km järelevalvetsoon. Taudistunud ala sisse jääb kolm seafarmi, kus peetakse kahte kuni 52 siga. Vastavad kitsendused koos kaardiga on leitavad Valga maavalitsuse kodulehelt.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616