Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. august 2015

Valgamaa ristandsigade farmis diagnoositi sigade Aafrika katk

25.augustil diagnoositi sigade Aafrika katk Valgamaal Tõlliste vallas Vilaski külas Kopra Karjamõis OÜ seafarmis.

„Nakatunud sead hukatakse. Tegutseme läbimõeldult ja koostöös jahimeestega, sest silmas tuleb pidada seda, et ristandsead aedikust välja ei pääseks.  Hukatud loomad hävitatakse ettevõttes Vireen,“ kommenteeris olukorda Valgamaa veterinaarkeskuse juhataja Urve Laidvee.

Valga maavanema korraldusega on seafarmile kehtestatud karantiin. Taudipunktide ümber kehtestati 3 km ohustatud ja 7 km järelevalvetsoon. Taudistunud ala sisse jääb kolm seafarmi, kus peetakse kahte kuni 52 siga. Vastavad kitsendused koos kaardiga on leitavad Valga maavalitsuse kodulehelt.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150