• 21.09.15, 10:51
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Eesti toidu kuul on osalenud üle 20 000 inimese

September on Eesti toidu tegijate poolt kuulutatud Eesti toidu kuuks ja esimese kahe nädala jooksul on kuu programmi kuuluvatel kohalikule toidule pühendatud sündmustel osalenud üle 20 000 inimese.
„Eesti toidu kuu on alanud üle ootuste edukalt ja meie programmi kuuluvatel sündmustel on praeguseks osalenud juba üle 20 000 inimese. See näitab, et Eesti inimestele on kohalik toit väga südamelähedane,“ ütles Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp.
Raudsepa sõnul on kõige populaarsem on olnud Saaremaa toidufestival hinnanguliselt üle 10 000 külastajaga ning Põllumajandusmuuseumis toimunud üritused (ca 4000 külastajat) ja Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis toimunud leivapäev (2700 külastajat).
Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimub septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi (www.eestitoit.ee) ja kuu juhtmõtteks on „Ma armastan Eesti toitu“.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Septembris tutvustatakse Eesti toitu ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimub Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani  ning söögikohta üle Eesti.
Toidukuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.
Eesti toidu kuu programmi leiab www.eestitoit.ee.
 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele