Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. september 2015

Täna lõpetati Valga maavanema korraldusega Aafrika seakatku koldes karantiin

Vastavalt loomatauditõrje seadusele § 53 lõike 3 ning Veterinaar- ja Toiduameti Valgamaa Veterinaarkeskuse juhataja Urmas Palloni ettepanekule lõpetas Valga maavanem karantiini Taheva vallas, Aafrika seakatku  haiguskoldes.

„30 päeva peale lõplikku desinfitseerimist võib karantiini maha võtta ja vastav ettepanek selles osas sai maavanemale tehtud. Aili Liivale kuuluvas loomapidamishoones tehti kokku  kolm desinfitseerimist. Täna võtame haiguskoldest maha ka kõik hoiatavad sildid. Kuigi  teoreetiliselt võiks loomakasvatushoonesse sigu tuua 30 päeva peale karantiini lõpetamist, siis hetkel omanikul sellist plaani ei ole,“ ütles Valgamaa  veterinaarkeskuse juhataja Urmas Pallon.

Ülalnimetatud farmiga piirnevas ohustatud tsoonis seafarme ei ole. Järelevalvetsoonis paiknevad seafarmid jäävad Võru maakonda ning nendelt võtab kitsendused maha Võrumaa Veterinaarkeskuse juhataja.

Valga maakonnas Taheva vallas Kalliküla külas Aili Liiva`le kuuluvas loomapidamishoones kehtestati karantiin 31.juulil 2015.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150