23. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus tulija turul - Kubota

Käesoleval aastal on Eesti masinaturul toimunud suured muudatused, mille tulemuseks on oluliselt rohkem valikuvariante põllumeestele tehnika soetamisel.

Mitmed uued kaubamärgid, mida varem Eestis esindatud polnud keskenduvad just väiksematele masinatele mis sobivad rohkem väiketootmisesse, kuid leiavad kasutust ka suurtoomistes. Üks silmapaistvamaid uusi tulijaid Eesti turul on Jaapani masinatootja Kubota.

Mida kujutab endast Kubota?

Kubotal on juba enam kui 125 aasta pikkune kogemus mootori ja masinatööstuses. Viimastel aastatakümnetel on fookusesse võetud Euroopa turg, kus on suudetud saavutada lühikese ajaga arvestatav turuosa. Kuigi Kubota on rohkem tuntud väiksemate kompaktraktorite poolest ja ka suure mootoritootjana, pannakse nüüd rõhku ka suurematele traktoritele – kuni 200 hobujõudu, mis on vägagi nõutud traktorite jõuklass Euroopas. Lisaks kuulub ka Kubota gruppi Eesti põllumeestele teada tuntud Kverneland koos oma tütarettevõtetega, mis täiendab oluliselt Kubota grupi tootevalikut. Nüüd saab lõpuks öelda, et Kubota on jõudnud ka Eestisse ja seda Stokker Agri tootevaliku eesotsas.

Järgnevalt uurime lähemalt Kubota ja Stokker Agri tulevikuplaanide kohta. Küsimustele vastab Stokker Agri juhataja Priit Prints.

Kuidas plaanite Eestis Kubotaga läbi lüüa?

Jaapani tootjad on tuntud innovatiivsete ja kõrgtehnoloogiliste lahenduste poolest. Kubota oli esimesi ja on tänaseks suurim põllumajandusmasinate tootja Jaapanis. Kubota on tuntud  nii traktorite- kui tööstuslike vastupidavate, usaldusväärsete ja säästlike diiselmootorite poolest. Kubota traktoritel on täna märkimisväärne turuosa ka USA turul. Nii USA-s kui Euroopas on Kubota kuni 100 hj traktorid laialt kasutuses ja tuntud juba mõnda aega, on ainult aja küsimus, millal nad ka Eestis märkimisväärse populatsiooni saavutavad. Kubota traktorid müüvad ennast oma multifunktsionaalsuse, tipp-kvaliteedi, vastupidavuse, madalate ülalpidamiskulude ja miks mitte ka 5 a garantiiga. Lisaks väga heale masinale saab klient Stokker Agrist professionaalse ja usaldusväärse järelhoolduse ning kiire kulu- ja varuosade tarne.

Millal võib esimesi masinaid näha Eestis?

?Esimesed DEMOmasinad on plaanis Eestisse tuua oktoobri alguses. Kui masinad saabuvad, saadame kindlasti välja pressiteate ning kutsume ka oma praegused ja tulevased kliendid masinatega tutvuma. Kuna võimsamate, üle 170hj traktorite liinitootmine alles algas, siis võimsamad traktorid jõuavad Eestisse 2016 aasta alguses.

Kuidas on lahendatud müük ja hooldus??

Stokker Agri-l on müügi-, varuosade- ja hooldekeskused Tartus, Paides ja Tallinnas ning mobiilsed hooldebussid, mis katavad kogu Eestimaa vajaduse. Stokker Agri uute masinate müügimeeskond on endiselt jaotatud maakondade kaupa. Meie müügispetsialistide kontaktid leiate www.stokkeragri.ee/kontakt või helistades müügi üldtelefonile 5094 775. Pakkumist Kubota traktorile võite küsida juba täna.

Millised on Stokker Agri tulevikuplaanid? Mis tähendust omab Kubota Stokkerile??

Stokker on tegutsenud Eesti põllumajandustehnika turul 17 aastat. 1998. aastal, kui alustasime John Deere müügiga Eestis, oli Eestisse müüdud 1 uus John Deere traktor ning tegemist oli pea tundmatu tootemärgiga. Tänaseks oleme muutnud John Deere tuntuimaks tootemärgiks põllumajndusmasinate turul. Aeg on liikuda edasi - Stokker Agri on muutumas Eesti kesksest John Deere edasimüüjast laia põllumajandustehnika tootevalikuga kogu Baltikumis tegutsevaks ettevõtteks. Kubota on selle strateegia elluviimisel Stokker-i jaoks uueks oluliseks partneriks.Jaapani kvaliteet ei vaja eraldi tutvustamist - Kubota toodab töökindlaid uuenduslikke traktoreid mis haakuvad väga hästi Baltikumi põllumeeste vajadustega. Läbi Stokker-i laia müügi- ja hooldekeskuste võrgu, mis katab kogu Baltikumi, pakume müüdud masinatele nii varuosi- kui hooldetuge.

Tasub teada

+ Kubota alustas tegevust aastal 1890;

+ Ettevõte toodab põllumajandustehnikat, mootoreid, ehitustehnikat, tööstustehnikat ja palju muud;+ Kubota on maailma suurim kuni 100 hj tööstuslike diiselmootorite tootja (kokku toodetud üle 25 milj ühiku);+ Traktorite tootmist alustati aastal 1960 ja esimesed masinad oli 21 hobujõudu arendava mootoriga kompaktraktorid;+ Kubota on kompakttraktorite klassis ülemaailmne turuliider;+ Kubota tõi turule maailma esimese nelikveolise kompakttraktori;+ Kubota on Kverneland grupi ainuomanik.

Kubota – Jaapani töökindlus
Foto: Stokker Agri

Autor: Henrik Klammer

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960