Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Lai ja Indrek Zilensk Eestit esindamas kündmise MMil

Sel nädalavahetusel toimuvad Taani põhjaosas Jüütimaal kündmise maailmameistrivõistlused, kus võistlevad Eesti tuntud künnimehed Jüri Lai ja Indrek Zilensk.

Eesti võistlejad koos treeneri Urmas Leesi, kohtuniku Taavi Võsa ja Baltic Agro arendusdirektori, maailma künniorganisatsiooni WPO nõukogu liikme Margus Ameerikasega saabusid võistluspaika Taani, Thistedi lähistel asuvasse Vestbo farmi, pühapäeva õhtul. Võistlustehnika jõudis kohale teisipäevaks. Nädala alguses said kõik osalejad tutvuda Taanimaaga ja eile ning täna tegid kündjad proovikünde.

Margus Ameerikase sõnul lubab ilmaprognoos kuiva ja valdavalt päikesepaistelist ilma, mis peaks künnitrenni ja võistlusi igati soosima.

Võistlused algavad homme, 02.10., osalejatele piduliku jumalateenistusega Thistedi kirikus. Laupäeva varahommikul on traktorite paraad, millele järgneb võistluste pidulik avatseremoonia. Laupäeval küntakse kõrrepõldu ja pühapäeval rohumaad. Lõputseremoonia on pühapäeval kell 15.00.

Võistlustel osaleb 60 künnisportlast 30 maalt.

Vaata fotosid, kus meie künnitiim nägi kohalikke vaatamisväärsusi, ning tehti ka esimesed künniproovid:

 

TASUB TEADA

Kündmise maailmameistrivõistlusi peetakse tänavu 62. korda ning see on igal aastal erinevas riigis. Tänavu siis Taanis. Järgmisel aastal on MM Inglismaal ja siis Keenias.

Edasi on soov korraldada võistlusi Saksamaal, USAl, Venemaal, Iiril, Leedul, Makedoonial, Norral ja Tšehhil. Eestisse on plaanitud MM 2026. aastal.

Tänavuse kündmise maailmameistrivõistluste kohta saad lisainfot WPO kodulehelt.

 

Meie künnitiim Taaniga tutvumas.
Foto: Margus Ameerikas
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960