Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Lai: No mina ei oska küll siin midagi ennustada

Eile ja täna harjutasid meie künnimeistrid Taanis nädalavahetusel toimuvateks kündmise maailmameistrivõistlusteks. Uurisime Jüri Laialt mis tunne on suurvõistluse eelselt.

Jüri Lai ei oska ja ega taha kohe kindlasti oma kohta ette ennustada. Küll aga on ta siiski positiivselt meelestatud.

„Muld on siin suhteliselt sarnane eelmisel aastal Prantsusmaal olnule. Saame seal saadud kogemust kasutada. Tegin ka adrale ühe muudatuse, nüüd on adral plastikhõlm. See on siinse liivase pinna puhul parim lahendus, nii ei jää adrale liiva külge, sest pind on libedam. Pea kolmandikul võistlejatest on see nii. Lisaks sai adra tugirattad paigaldatud teise kohta,“ rääkis ettevalmistustest Lai.

Täna sai harjutamisaeg läbi. „Eks see lühike oli aga abiks ikka. Me ei saa end võrrelda näiteks Austria kündjatega, kes on siin juba proove teinud 2 nädalat, samuti on meie naabrid soomlased siin pikemalt treeninud,“ lausus Lai, kes on kurb, et kõik taandub ikka raha taha. „Kui ei ole suuri toetajaid, siis ise seda hobi ei finantseeri. Samas olen väga tänulik oma tööandjale, Stokker Agrile, kes seda võistlemist on ikka toetanud. Tahan eraldi tänada ka Estonia OÜ juhte, kes oma põlde lasid künda – seda ikka selleks, et oleks kogemust ja oskust Eestit paremini esindada.“

Jüri Laial on juba kogemusi sellistel suurvõistlustel osalemisel. Siinset korraldust aga Jüri ei kiida. „On kehvem, kui mujal. Oleme õnneks oma autoga ja saame igale poole aga jah, korraldus on nõrk,“ sõnas Lai.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960