Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indrek Zilensk: Künda oskame me kõik, vaja on vaid õnne

Eile ja täna harjutasid meie künnimeistrid Taanis nädalavahetusel toimuvateks kündmise maailmameistrivõistlusteks. Uurisime, mis tunne on enne suurvõistlust.

Indrek Zilenski sõnul oli täna päris väsitav päev, tunne oli nagu oleks olnud ülikiire tööpäev. „Nüüd on proovikünnid tehtud ja tunne on tegelikult nii ja naa, pigem olen ülehomse suhtes optimistlik. Adra laiused jooksevad ja lõpulaiused jooksevad ja muu tehniline osa on paigas. Kindlasti tuleb homme ader üle vaadata: ketasnoad ja liikuvad sõlmed ja poldikeermed. Oluline on ka traktori kabiinis kord luua, et kõik vajalikud võtmed oleks olemas ja kiirelt võtta,“ rääkis Zilensk.

Konkurentide suhtes on Indrek Zilenskil äraootav tunne. Eks see esikolmik ole suht sama, mis alati. Samas ei tasu ära unustada neid tagumise otsa mehi, kes aastatega on kogemusi omandanud ja nüüd üllatada võivad.

„Vaatasin täna teiste kündi ja näha oli väga head kündi aga ka halba. Seda liivast pinnast, mis siin on, on raske künda. Näiteks on rohumaa mida künname suht noor ja pole hoidvat juurestikku ja ilusat harja saavutada on raske,“ selgitas Zilensk.

Indrek Zilensk võistleb Belarusi traktoriga ja Kvernelandi adraga. „Mul on suhteliselt standard ader, olen teinud ühe lisa tugiratta ja lisaks on üks lisaketasnuga,“ ütles Zilensk, kelle sõnul kulub homne päev veel tehnika tuunimisele oludele vastavaks.

Indrek Zilensk tahtis täna kindlasti tänada ka tööandjat, kelleks on Kesa Agro. „Eks tööandja abi on ikka päris suur, neilt saan nii vabad päevad, kui ka näiteks traktori kütuse ja õlid. Olen väga tänulik! Muidugi on meil siin hea tiim, eraldi tahan mainida Urmas Leesi, kes oskab kõike olulist märgata, olles ise künnimees,“  lausus Zilensk.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960