Valitsus kiitis heaks sigade aafrika katkuga seoses tekkinud kahju hüvitamise sildfinantseerimise korras

Maaeluministeerium taotles Vabariigi Valitsuse reservist 6 351 166 eurot sigade katku tõrjega seotud kulude katmiseks. Eelnimetatud summa sisaldab nii  juba tehtud kulude arvestust kui ka prognoosi jooksva aasta lõpuni.

Kuna loomatauditõrjega seotud kulude katteks on võimalik taotleda toetust Euroopa Komisjonilt vastavalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele 2014/652/EL, siis pakkus Rahandusministeerium kulude kohese katmise asemel Vabariigi Valitsuse reservist välja alternatiivse võimaluse, milleks on sildfinantseerimisvahendite eraldamise kaudu Vabariigi Valitsuse reservi väljamakse edasilükkamist. Samuti võimaldab sildfinantseerimisvahendite ajutine eraldamine võtta kasutusele Vabariigi Valitsuse reservi vahendeid vaid selles mahus, mida välistoetus ei kata.

Valitsus otsustas toetada Rahandusministeeriumi ettepanekut.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised