Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis heaks sigade aafrika katkuga seoses tekkinud kahju hüvitamise sildfinantseerimise korras

Maaeluministeerium taotles Vabariigi Valitsuse reservist 6 351 166 eurot sigade katku tõrjega seotud kulude katmiseks. Eelnimetatud summa sisaldab nii  juba tehtud kulude arvestust kui ka prognoosi jooksva aasta lõpuni.

Kuna loomatauditõrjega seotud kulude katteks on võimalik taotleda toetust Euroopa Komisjonilt vastavalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele 2014/652/EL, siis pakkus Rahandusministeerium kulude kohese katmise asemel Vabariigi Valitsuse reservist välja alternatiivse võimaluse, milleks on sildfinantseerimisvahendite eraldamise kaudu Vabariigi Valitsuse reservi väljamakse edasilükkamist. Samuti võimaldab sildfinantseerimisvahendite ajutine eraldamine võtta kasutusele Vabariigi Valitsuse reservi vahendeid vaid selles mahus, mida välistoetus ei kata.

Valitsus otsustas toetada Rahandusministeeriumi ettepanekut.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960