Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 6. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti toidu kuul osales üle 65 000 inimese

Eesti toidu kuu programmi kuulunud sündmustel osales kokku üle 65 000 inimese. Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas.

„Esmakordselt toimunud Eesti toidu kuu näitas, et kohalik toit on meie inimestele väga südamelähedane,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Sügavam kummardus Eesti toidutootjatele septembrikuus võiks saada iga-aastaseks traditsiooniks.“

Hinnanguliselt osales Eesti toidu kuu sündmustel kokku üle 65 000 inimese. Eesti toidu kuu projektijuht Kadi Raudsepp ütles, et toidukuu algatus võeti nii toidusektori kui ka tarbijate poolt hästi vastu. „Eesti toidu kuu vastu oli suur huvi ja kindlasti püüame ka järgnevatel aastatel septembris toidukuuga kohalikku toitu esile tuua,“ märkis Raudsepp. „Eesti toidu kuu festivalide, näituste, messide ja laatade korraldajad väärivad suurt tunnustust, et algatusega kaasa tulid.“

Raudsepa sõnul olid Eesti toidu kuu sündmustest kõige populaarsemad Paunvere laat (ca 20 000 külastajat), Saaremaa toidufestival (ca 15 000 külastajat), Põllumajandusmuuseumi temaatilised üritused (ca 5000 külastajat), Olustvere hoidistemess (ca 4000 külastajat) ja silmufestival Narva-Jõesuus (ca 4000 külastajat).

Toidutootjad kuulutasid septembri Eesti toidu kuuks, et kasvatada kodumaist päritolu toidu populaarsust tarbijate seas. Eesti toidu kuu raames toimus septembris üle Eesti enam kui 30 festivali, laada, näituse, messi ja konverentsi ja kuu juhtmõtteks oli „Ma armastan Eesti toitu“. Eesti toitu tutvustati ka Helsingis, Pariisis ja Berliinis ning Tallinnas toimus Põhjamaade toiduprofessionaalide kõrgetasemeline ärifoorum SAUCE 2015. Samuti võtsid kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla mitukümmend Eesti tipprestorani  ning söögikohta üle Eesti.

Eesti toidu kuu on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Varem on Põllumajandusministeerium koos koostööpartneritega korraldanud selle raames Eesti toidu väljaku 2014. aasta laulupeol „Aja puudutus. Puudutuse aeg“ ning tänavu suvel toimunud esimese üle-eestilise avatud talude päeva.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960