Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 19. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tõumullikad jõudsid Gruusiasse

Nädala alguses jõudis Gruusiasse esimene koorem tiineid holsteini tõugu mullikaid. Teadaolevalt viimase 30 aasta jooksul Eesti sinna loomi müünud ei ole.

Käesoleval aastal on Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu kaudu müüdud üle 3500 tõuveise.

Ostja oli firma Pirosmani. Kõik 31 looma elasid pika auto- ja laevasõidu ilusti üle. Hr Nikoloz Beniaidze oli rahul meie mullikatega.

Uuel nädalal läheb teine koorem samale kliendile, kus tiinete mullikatega koos on Caucasus Geneticsi aretusfirma seemendusjaamale 2 noorpulli ja katsefarmile EPK lehmik.

Koostöö Caucasus Geneticsiga sai alguse Eesti Vabariigi Välisministeeriumiga sõlmitud arengukoostööprojektist nr 140-2013-A - ?Veiste tõuaretusalaste abinõude rakendamine Georgia piimakarjakasvatuse ettevõtetes?.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960