Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumeeste Keskliit tähistab veerandsajandat tegevusaastat

23. oktoobril tähistab Eesti Põllumeeste Keskliit oma 25. tegevusaastat konverentsiga Tallinna Lauluväljaku sammassaalis.

„Konverentsiga tahame pöörata ühiskonna tähelepanu veelkord praegusele olukorrale Eesti põllumajanduses, aga samuti meenutame seda 25 aastat, mil liit on põllumeeste hüvanguks tegutsenud,“ ütles Eesti Põllumeeste Keskliidu president Juhan Särgava konverentsi tutvustades. Lisaks temale esinevad ettekannetega maaeluminister Urmas Kruuse, kes räägib Eesti põllumajanduse väljakutsetest praegu ja tulevikus, keskkonnaminister Marko Pomerants tõdeb, et  põllumajandus ja looduskeskkond on oma tegemistes tihedalt põimunud, seda ütleb ka tema ettekande pealkiri „Suve sitt om talve tagavara!". Riigikogu maaelukomisjoni esimees Ivari Padar räägib põllumajandusest Riigikogus. Kommunikatsioonispetsialist Raul Rebase ettekanne käsitleb  avaliku arvamuse kujunemist ja selle taustal poliitiliste otsuste tegemist.

„Igapäeva tegemistes kaitseme põllumeeste huve ja seisukohti ning soovime neid selgitada eelkõige riigieelarve ja turukorralduse küsimustes. Need on valdkonnad, kus riik peaks väga hoolega jälgima, et ei rikutaks konkurentsireegleid ning Eesti tootjad ei jääks võrreldes teiste riikide kolleegidega oluliselt halvemasse olukorda,“ tõdes Põllumeeste Keskliidu tegevjuht Vahur Tõnissoo.

Järjest olulisemaks muutub liidu töös ka rahvusvaheline suhtlemine, seda eelkõige Euroopa Liidu suunal. Põllumeeste Keskliit kuulub üleeuroopalisse põllumajandustootjate liitu (COPA). Liidu esin-dajad on nimetatud 12 COPA/COGECA töögruppi ja 7 Euroopa Komisjoni juures asuvasse nõuandvasse komiteesse.

Eesti Põllumeeste Keskliit loodi 1990. aastal.  EPK liikmeteks on maakondlikud organisatsioonid ja erinevate põllumajan¬dusharude üleriigilised ühendused. EPK esindab tootjaid, kes toodavad üle 70 protsendi Eesti põllumajandus¬toodangust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960