Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaülikooli kuratooriumi esimeheks valiti Madis Ajaots

30. oktoobril kogunes esimest korda Eesti Maaülikooli uue kuratooriumi koosseis, kus valiti kuratooriumi esimeheks tegevpõllumees, teraviljakasvataja Madis Ajaots.

Lisaks valiti kuratooriumi aseesimeheks Tiina Saron Eesti Piimaliidust ning kuratooriumi esindajaks maaülikooli nõukogus määrati Margo Külaots, AS Fortum Tartu juhatuse esimees.

Madis Ajaotsa sõnul võttis kuratooriumi koosseis üheks eesmärgiks maaülikooli vastutusvaldkondade maine parandamise ühiskonnas, et oleks tagatud ka maaelu teaduspõhine järelkasv. „Kuratoorium on oma valdkonna ekspertide esinduslik kogu, kes saavad kaasa aidata ka teooria ja praktika sidumisele. Noored peaksid õpingute jooksul olema pidevalt kursis oma valdkonna ettevõtetega, saades sealt teooria kõrvale praktilist ja tänapäeva tehnoloogiatega põimitud kogemust,“ võttis Ajaots kokku kuratooriumi seisukohad.

Eesti Maaülikooli kuratooriumi uues koosseisus on Madis Ajaots, Margus Ameerikas, Tanel-Taavi Bulitko, Veljo Ipits, Toomas Kevvai, Margo Külaots, Reno Laidre, Toomas Lepp, Lembit Lump, Andres Onemar, Ivari Padar, Tiina Saron, Tiina Toomet, Jaan Õunapuu ning Helir-Valdor Seeder.

Vastavalt ülikooliseadusele on kuratoorium ülikooli ning ühiskonda siduv nõuandev kogu, mille liikmed nimetab Vabariigi Valitsus, kuulates ära ülikooli seisukoha. Kuratooriumil on 11-15 liiget ning kuratooriumi volituste kestus on kolm aastat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960