Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 4. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaad tabab liha-, piima- ja juustupuudus

Järgmisel aastal võib Venemaal embargo tõttu puudu jääda oluline maht liha, piimatooteid ja juustu, vahendas newsru.com Venemaa 2016. aasta eelarve projekti.

Üks põhjus on see, et osa tooteid tehakse välismaisest toorainest, mis on toodud riikidest, mille suhtes on Venemaa kehtestanud põllumajandustoodete sisseveokeelu. Lisaks teatas põllumajanduse konjunktuuriinstituut septembris, et ei oota tänavu Venemaal piimatoodangu kasvu. Instituut ennustas, et sektoris jätkub tootlikkuse kasv, aga lehmade arv väheneb.

Turul liigub võltskaup

Lisaks probleemidele tarnetega võivad tekkida probleemid kvaliteetse toodanguga, kuna rahandusministeeriumi hinnangul ei suuda Venemaa analoogid asendada importkaupa.

Oktoobri alguses teatas Rosselhoznadzor, et 78,3 protsenti Venemaa toorainest sisaldab loomse rasva asemel taimset. Järelevalveameti andmetel on selliste võltstoodete hulk Moskva piirkonnas 45 protsenti. Võltstoodete hulk piimaturul ulatub aga 25,3 protsendini.

Probleemid tekivad tehnoloogias ja tööstustes, mis sõltuvad sisseveetud kaubast.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616