Tuntud inimesed investeerisid Click & Grow'sse

Eesti idufirma Click & Grow sai käesoleval aastal täiendavate investeeringutena ligi 2 miljonit dollarit. Firma investorite hulka kuuluvad nüüd ka maailmakuulsa Dilberti koomiksi autor Scott Adams ja Facebooki üks esimesi insenere Ruchi Sanghvi.

Uued investorid põhjendavad oma otsust sellega, et Click & Grow tehnoloogia on täna üks väheseid, mis võimaldaks linnaruumis toitu kasvatada poodides müügil olevale värskel toidu hinnale lähedase hinnaga.

Click & Grow asutaja Mattias Lepa sõnul ongi nende tehnoloogia viimine farmindusse ja toidutoomisesse uue investeeringu rakendamise peaeesmärk: “Meie tehnoloogia on 70-80% odavam kui näiteks täna laialdaselt levinud taimekasvatuse meetodid hüdropoonika ja aeropoonika,” kinnitas Lepp.  “Ka meie investorid usuvad seda ning tahavad tulevikus näha, et kõigil on võimalik lihtsasti ja odavalt lokaalset toitu ise kasvatada ja tarbida”, lisas ta.

Click & Grow'sse on lisaks Scott Adamsile ja Ruchi Sanghvile investeerinud ka näiteks Skype’i üks loojaid Jaan Tallinn.

Lepa sõnul jõuti sobivate investoriteni suuresti tänu maailma üheks parimaks peetavas idufirmade kiirendis Y Combinator kaasalöömisele. Click & Grow on esimene ettevõte nii Eestist kui kogu Baltikumist, kes on selless ülemaailmselt tunnustatud programmi osalema kutsutud. Y Combinatoris on osalenud lisaks paljudele teistele ka näiteks Airbnb, Dropbox, Reddit ja 9gag.

Click & Grow on Mattias Lepa poolt asutatud Eesti ettevõte, mis alustas 2011. aastal nutikate taimepottide tootmist. Ettevõtte unikaalne tehnoloogia võimaldab kasvatada ürte, lilli ja isegi toidutaimi ka keerulistes oludes. Click & Grow on müünud enam kui 300 000 nutikat taimepotti.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised