Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kandideeri Aasta Keskkonnateo ja Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte tiitlile

2. novembril kuulutas Keskkonnaministeerium välja konkursi, millega tunnustatakse Aasta Keskkonnategu ja Aasta Keskkonnasõbralikku Ettevõtet. Konkursi eesmärk on tunnustada neid, kes on oma tegude ja ettevõtmistega viimase 12 kuu jooksul kõige enam panustanud keskkonna heaks.

Osalema on oodatud eraisikud, asutused, ettevõtted ja organisatsioonid, kes on aidanud oma tegudega kaasa elukeskkonna paremaks muutmisele, leidnud uudse lahenduse mõnele keskkonda koormavale probleemile ning osanud siduda majanduse kasvatamise ja keskkonnahoiu.

Keskkonnateo kategooriasse saavad kandidaate esitada kõik – teo autor, koostööpartnerid või lihtsalt tähelepanelikud Eesti inimesed, kellele on oluline keskkonnategu silma jäänud. Preemiafond on 4474 eurot.

Keskkonnasõbralike ettevõtete kategoorias selgitatakse võitjad välja kolmes alamkategoorias: keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbraliku toote ja/või teenuse pakkumine ning keskkonnasõbraliku tehnoloogilise protsessi juurutamine. Üldvõitjale antakse Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel rahaline preemia 35 000 eurot, mille saab võitja suunata oma ettevõtte keskkonnasõbralikkuse suurendamisse.

Kõik võitjad saavad tunnustuse ning õiguse kasutada keskkonnamärgist oma infomaterjalidel ja enda teenuste või toodete reklaamimisel.

Konkursile on loodud spetsiaalne veebileht www.keskkonnatunnustused.ee, kus saab täita osalemisankeedi. Veebilehelt leiab infot konkursi tingimuste kohta ning rohkelt teavet ka varasemate aastate parimatest.

Keskkonnateo kategoorias on ankeetide esitamise viimaseks päevaks 1. detsember 2015 ja keskkonnasõbraliku ettevõtte kategoorias 8. jaanuar 2016.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960