15. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Seemneliit korraldas kahepäevase seminari

Eesti Seemneliit korraldas 26. ja 27. novembril 2015 Pärnus Strand SPA & Konverentsihotellis põllumajandustootjatele 2-päevase koolituse-seminari „Seemnetootmistrendid ELis ja kolmandates riikides ja innovaatiline tootmistehnoloogia“. Üritus korraldati turuarendustoetuse abil.

Kahe päeva jooksul said tootjad kuulda nii kaunviljade kasvatamisest, mis on Eestis tõusev trend kui põhjalikult räägiti mulla seisundi hindamisest, parandamisest ja hoidmisest erinevate kultuuride kasvatamise läbi.

Seminari välislektor, Euroopa Seemneliidu (European Seed Association) tehniline direktor Bert Scholte, rääkis seemnetootmise ja turustamise seisust ELis ja rõhutas sertifitseeritud seemne kasutamise olulisust tootjale kasu saamise allikana.

Maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai andis ülevaate seemnesektori uuendustest ja võimalustest, millest kõige olulisem on võimalus tootjal endal omandada koolituste läbi oskused ja pädevuse sertifitseerimise erinevate protsessiosade läbiviimiseks – proovivõtmine, põldtunnustamine, etikettide printimine, jne. MEM jätkab tuulekaera tõrjumise meetmete muutmist, kuna senised ei ole osutunud tõhusaks ja eelkõige ohustab tuulekaer seemnekasvatajate tegevust. Toetatakse põllumajandustootjate koolitamist, nõustamist ja selleks vajalikke teadusuuringute läbiviimist.

Ettekannetega saab tutvuda Seemneliidu kodulehel. Peagi leiab lehelt ka lingi koolituse-seminari ettekannete videosalvestustele.

Eesti Seemneliit tänab kõiki seminaril esinenud lektoreid! Lisaks täname meie toredat päevajuhti Külli Annamaad, kes aitas kinni pidada ajakavast ja korraldas põnevaid küsitlusi loengutele vahepalaks.

Vaata Eesti Seemneliitu tutvustavat videot SIIT

Autor: Krista Nurk

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960