Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti maksuamet arestis Dobeles Dzirnavnieksi varad

Läti maksuamet arestis Dobeles Dzirnavnieksi varad
Foto: Dobeles Dzirnavnieks
Tartu Milli tütarfirmal AS Dobeles Dzirnavnieks on üleval maksuvõlg, mistõttu Läti maksuamet arestis ettevõtte varad. Firma lubab otsuse vaidlustada.

Tartu Milli üks omanikke ja tegevjuht Uuno Lausing märkis, et on ka ise äraootaval seisukohal, miks täpsemalt Läti maksuamet nende Läti tütarettevõtte Dobeles Dzirnavnieksi varad arestis.

„On kahetsusväärne, et selline asi juhtus. Me ei ole ühtegi maksu jätnud maksmata ja ei ole maksetega hilinenud. Siiamaani ei ole meile nõuet esitatud,“ rääkis Lausing.Ta lisas, et nemad kuulsid arestimisest meedia kaudu. Tema sõnul on praegu Läti tütarfirma juht Läti maksuametis kuulamas, millega täpsemalt tegu. Lausing loodab, et siis saab ka selgemaks, milles asi.Küll aga oli talle teada, et Läti maksuamet viitas sellele, et asi puudutab Läti tütarfirmale kaupa müünud ettevõtete käibemaksu tasumist. Väidetavalt on hoopis nemad jätnud riigile käibemaksu tasumata.„Eks see on pikk protsess ja selge, et me selle asja pikas perspektiivis lahendame. 2,2 miljonit eurot ei ole selline asi, mis meie igapäevatööd ohustaks,“ nentis Lausing. "Selline arusaamatu lugu on."Läti maksuamet arestis Dobeles Dzirnavnieksi kinnisvara ja autod, et tagada maksuvõla tasumine. Läti maksuamet nõuab teraviljatöötlejalt 1,92 miljoni euro täiendavat tasumist. Sellest summast moodustab käibemaks 0,6 miljonit eurot ja ettevõtte tulumaks 0,5 miljonit eurot, pluss veel muud maksud ja poole miljoni euro suurune trahv.

Läti maksuamet arestis Dobeles Dzirnavnieksi varad
Foto: Dobeles Dzirnavnieks
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960