Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel

Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandu
Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel

Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb täna Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul, kus arutatakse liikmesriikide ettepanekuid põllumajandussektori olukorra leevendamisel.

„Euroopa Liidu põllumeestel on keerulised ajad ning liikmesriigid toovad täna laule ettepanekud Euroopa Komisjonile, kuidas olukorda leevendada,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Toome kindlasti lauda ka piima- ja sealihasektorile erakorraliste toetuste maksmise teema.“

Samuti tehakse ministri sõnul ettepanek lihtsustada raskustesse sattunud sektori ettevõtete üleminekut põllumajanduse teistesse valdkondadesse. „Kui ettevõtja on saanud toetust, siis praegu on suunamuutuse tegemine tootmises keeruline, sest investeeringutoetus on enamasti seotud tootmiskohustusega. Mitmes põllumajandusharus on aga ületootmine ja hinnad madalad, seega tuleks anda põllumeestele taganemistee,“ ütles Kruuse. 

Samuti on arutuse all rahastamisvahendite kasutamine põllumajandussektoris ning minister Kruuse teeb nõukogule kokkuvõtte veebruari lõpus Tallinnas toimunud kõrgetasemelisest sigade Aafrika katku teemalisest kohtumisest.

Maaeluministrit saadavad nõukogul põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti,  kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised