14. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel

Maaeluminister osaleb EL põllumajandus- ja kalandusministrite kohtumisel
Autor: Andres Haabu
Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb täna Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogul, kus arutatakse liikmesriikide ettepanekuid põllumajandussektori olukorra leevendamisel.

„Euroopa Liidu põllumeestel on keerulised ajad ning liikmesriigid toovad täna laule ettepanekud Euroopa Komisjonile, kuidas olukorda leevendada,“ ütles maaeluminister Urmas Kruuse. „Toome kindlasti lauda ka piima- ja sealihasektorile erakorraliste toetuste maksmise teema.“,  kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Madis Pärtel.

Samuti tehakse ministri sõnul ettepanek lihtsustada raskustesse sattunud sektori ettevõtete üleminekut põllumajanduse teistesse valdkondadesse. „Kui ettevõtja on saanud toetust, siis praegu on suunamuutuse tegemine tootmises keeruline, sest investeeringutoetus on enamasti seotud tootmiskohustusega. Mitmes põllumajandusharus on aga ületootmine ja hinnad madalad, seega tuleks anda põllumeestele taganemistee,“ ütles Kruuse. Samuti on arutuse all rahastamisvahendite kasutamine põllumajandussektoris ning minister Kruuse teeb nõukogule kokkuvõtte veebruari lõpus Tallinnas toimunud kõrgetasemelisest sigade Aafrika katku teemalisest kohtumisest.Maaeluministrit saadavad nõukogul põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751