Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Aiandusfoorum lahkas aiandussektori arenguid

Aiandusfoorum lahkas aiandussektori arenguid
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Aiandusfoorum toimus 16. märtsil Viljandimaal Pollis. Foorumi läbivaks teemaks oli marja- ja puuviljakasvatus.

Foorumi sisulise poole täitsid erinevad ettekanded. Marko Gorban maaeluministeeriumist andis ülevaate MAKi võimalustest ja uutest meetmetest. Põhjapiirkonda sobivate viinamarjasortide kasvatusest rääkis maaülikooli teadur Kadri Karp ja Läti viinamarjakasvatust tutvustas Martin Samm (SIA MAA.studija). Arutleti maasika- ja mustikakasvatuse teemadel, räägiti õunamahla kvaliteedist ja uudsest aiasaaduste külmkuivatustehnoloogiast.Mulgikrõpsud OÜ rääkis lahti oma toodete saamisloo ja edasised plaanid. Päevale andis vürtsi veidi laiema vaatega aiandusele Riigikogu maaelukomisjoni liige Igor Gräzin.

Tänavuse foorumikoha valiku määras ühe tegurina ka see, et Polli on pikaaegsete traditsioonidega puuvilja- ning marjakasvatuskeskus. Sealses Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskuses oli võimalik peale foorumit kõikidel aiandusettevõtjatel tutvuda keskuse poolt pakutavate võimaluste ja teenustega. 

Fotod: Aiandusfoorum lahkas aiandussektori arenguid
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960