Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajanduse tippjuht 2016 on Jaak Läänemets

Põllumajanduse tippjuht 2016 on Jaak Läänemets
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
1. aprillil kuulutati Olustvere lossis toimunud konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ juba neljandat aastat järjest välja põllumajandussektori tippjuht, kelleks žürii valis tänavu põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimehe Jaak Läänemetsa.

Põllumajandussektori tippjuhi 2016, OÜ Avispeamees juhataja ja põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimehe Jaak Läänemetsa sõnul on alati meeldiv saada esile tõstetud, eriti kui see juhtub ootamatult ja üllatusena. “Olen selle tunnustuse eest väga tänulik. On hea, kui põllumajandussektoris pälvivad kõige muu kõrvalt tähelepanu ka positiivsed sündmused,“ ütles Läänemets. „Usun, et ühistegevuses peitub jõud? Seda nii ühe ettevõtte sees kui ka sektoris laiemalt. Põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimehena suhtlen palju sektori ettevõtetega ning ühiselt oleme turul tugevamad. Leian, et koostööd tehes suudame luua rohkem väärtust kui üksinda tegutsedes,“ lisas Läänemets.. „Jaak on väga mitmekülgse taustaga. Ta on tegelenud teraviljakasvatusega juba 25 aastat ning selle kõrvalt aktiivselt panustanud maaelu ja ühistegevuse edendamisse. Mul on väga hea meel, et sel aastal läks tiitel just Jaagule,“lisas Juus., Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Juus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Maaülikooli kuratooriumi esimees Madis Ajaots, Viru lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas ja Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala..

„Tänane olukord põllumajanduses nõuab põllumajandusettevõtjalt keerukate ja sageli riskantsete otsuste langetamist ning pidevat valmisolekut muudatusteks. Jaak Läänemets on täpselt selline juht,“ ütles Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Juus

Jaak Läänemetsa autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu. Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud: 2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa

2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg

2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2016 valimiskomisjoni kuulusid tänavu põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus

Konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldavad alates 2006. aastast Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning Corpore Konverentsid.Vaata fotosid konverentsipäevast SIIT

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960